Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla dupliquen els contagis (51)...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla dupliquen els contagis (51) per Covid19 i disparen la incidència als 61 punts

1241
0
SHARE

Diferents comunitats autònomes comencen a identificar l’actual situació respecte a la pandèmia del coronavirus com la cinquena onada. La Comunitat Valenciana pràcticament ha passat de llarg per la quarta, però pareix que aquesta sí va a sentir-se a la regió. Els contagis es produeixen actualment entre les persones menors de 40 anys, que encara no han rebut la vacuna contra el virus. Els problemes de salut que registren són menors que en les anteriors onades, però amenacen amb provocar un nou augment de les restriccions.

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no sób alienes a aquesta situació, i ja la setmana passada van experimentar una crescuda de nombre de contagis i, consegüentment, de la incidència. Però la present ha accelerat eixe procés, sumant 51 contagis -30 més que el passat divendes-, en la primera actualització d’aquesta setmana. Prop de la meitat d’ells (23) s’han detectat a Alcoi, mentre que Cocentaina ha registrat un brot amb 16 contagiats pels 4 de Banyeres, els 3 d’Ibi i Muro i els únics casos registrats a Castalla i Agres.

Amb aquestes dades, poblacions com Alcoi han superat ja els 6.000 veïns contagiats des de l’inici de la pandèmia, mentre que el Departament de Salut d’Alcoi compta ara amb 84 casos actius de Covid19 pels 40 del passat divendres. Una situació d’expansió -de nou- del virus que ha provocat un salt en la incidència. Si el passat divendres es situava en els 29 casos/100.000 habitants, a hores d’ara es troba per damunt dels 61, en risc mitjà de contagi per coronavirus.

La detecció de més contagis ha provocat que la incidència acumulada (IA) per localitats s’haja disparat en algunes d’elles. De fet, ara són 7 de les 32 poblacions que composen el Departament de Salut d’Alcoi les que es troben fora de la ‘nova normalitat’: Cocentaina -amb 182 punts i 21 casos actius-, Agres -amb 177 punts i 1 actiu-, Alcoi -amb 71 punts i 42 casos actius-, Banyeres -amb 56 punts i 4 actius-, Ibi -amb 38 punts i 9 casos actius-, Muro -amb 32 punts i 3 casos actius-, i Castalla -que registra 27 punts d’IA i 3 contagis actius-. A banda d’aquestes poblacions, únicament existeixen casos actius a Onil, que amb un positiu té una incidència de 13 punts.

Augment de les restriccions?

La situació ha empitjorat a tots els departaments de salut valencians, alguns dels quals es troben ja en risc extrem de contagi per Covid19. Els ingressos hospitalaris també han crescut, tant en planta com en UCI, encara que la pressió no és elevada. La situació pandèmica, a les portes de les vacances, pot comportar un nou enduriment de les restriccions per a que la situació no es desboque tot i el ràpid avanç de la vacunació.