Home Alcoi L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es preparen per a...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es preparen per a rebre a Ses Majestat els Reis Mags de l’Orient

0
SHARE
Un instant de l'Adoració que culmina la Cavalcada dels Reis Mags d'Alcoi.

El Nadal arriba a la seua fi en aquest cap de setmana que es presenta carregat d’il·lusió a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Totes les localitats de la zona ultimen els preparatius per a rebre una esperada visita: la de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar. Com cada 5 de gener, els savis compliran els somnis de menuts i grans en una de les nits més especials que es viuen a la zona.

I és que l’interior alacantí és conegut molt més enllà de la seua àrea geogràfica gràcies a com celebra l’arribada de Reis Mags. Ho fa amb una de les cavalcades més antigues de tota Espanya, que es celebra a Alcoi, i que té en l’Adoració a la Plaça d’Espanya el seu moment àlgid. És el dia en el que cobren de nou protagonisme els patges que acompanyen a Ses Majestats, encarregats de repartir els regals per totes les cases de la ciutat.

Altra de les cavalcades més conegudes de la zona es celebra a Ibi, coneguda pel seu lligam amb Melcior, Gaspar i Baltasar. En la vila joguetera es du a terme altre dels actes únics que caracteritzen aquest esdeveniment nadalenc, com és la representació de l’Auto Sacramental que escenifica la visita dels savis d’Orient al rei Herodes abans de visitar Betlem.

Personalitats al Campament Reial d’Alcoi

Altre dels elements cridaners de l’arribada dels Reis Mags a la muntanya alacantina és el muntatge del Campament Reial a la zona del Preventori d’Alcoi. Una iniciativa que ha tingut un enorme èxit des de la seua posada en marxa en 2017. Tant que enguany el President de la Generalitat Valenciana ha visitat el lloc on descansen Melcior, Gaspar i Baltasar abans de la frenètica jornada que els espera aquest 5 de gener. Vora 7.000 persones l’han visitat enguany després del sorteig de les entrades.

Els Reis Mags a tvA

Els Mags de l’Orient arriben començant des de les 18.30h a totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. tvA estarà present a diverses d’elles, oferint-los en directe la Cavalcada de Cocentaina. Aquesta casa també tindrà equips repartits per poblacions com Muro, Castalla i Onil, de les quals emetrà reportatges la mateixa nit del 5 de gener.