Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla reben una mitjana de...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla reben una mitjana de 40 l/m2 en només 8 hores del divendres 27 de novembre

0
SHARE

Des de la matinada entre dijous 26 i divendres 27 de novembre, la muntanya alacantina està registrant quantioses precipitacions. Formen part d’una borrasca que es situa sobre el Mar Mediterrani i que, a base de vents de Llevant, està deixant precipitacions com fa mesos que no es registraven a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tant és així que és necessaris remuntar-se a principis d’any, quan el temporal ‘Glòria’ va deixar xifres de precipitació al nivell de les d’aquest 27 de novembre.

En aquella ocasió foren 3 els dies que va estar primer nevant, després plovent i, entre les dos, amb potents ratxes de vent. En aquesta ocasió, la Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu dos jornades de pluges, tot i que només durant la de divendres estarà activa l’alerta groga per precipitacions quantioses a l’interior alacantí. Les precipitacions -per altra banda ja necessàries després de mesos sense elles- es mantindran encara dissabte 28, tot i que podrien no ser tant potents com les de divendres.

Aquest episodi de precipitació, que ha vingut acompanyat d’importants tronades, ha deixat concentracions de pluja de més de 40 l/m2 a poblacions com Ibi en les 8 primeres hores de la jornada. Les majors xifres registrades pertanyen a la sub comarca de la Foia de Castalla, on la resta de localitats han superat els 30 l/m2 ja a les 14 hores. Mentre, a ciutats com Alcoi les pluges havien deixat per damunt de 20 l/m2 a la mateixa hora, sent de poc més de 10 l/m2 a les localitats del Comtat -exceptuant casos com de l’Orxa amb prop de 50-. Tot i això, la major quantitat s’ha registrat a Banyeres amb més de 85 l/m2. Una pluja que ha vingut acompanyada de pedra en alguns moments, i que continuarà caent durant, al menys, 24 hores més, pel que les xifres de precipitació augmentaran.