Home Alcoià Sanitat Universal ampliarà a 10 el nombre de persones concentrades en les...

Sanitat Universal ampliarà a 10 el nombre de persones concentrades en les principals dates del Nadal

0
SHARE

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que “només la responsabilitat individual, la de cada valencià i valenciana, avui més que mai, pot obrir la porta a un Nadal més entranyables”. Barceló ha fet aquestes declaracions en la conferència de premsa oferta per informar sobre la situació epidemiològica actual a la Comunitat Valenciana.

La màxima responsable de la sanitat valenciana ha explicat que la Conselleria “analitzarà a consciència les dades i procurarà, garantint que la salut està per davant, ajudar a que aquest Nadal diferent, allunyada de celebracions multitudinàries i grans concentracions de persones, no perdi la seva essència”. D’aquesta manera, la titular de Sanitat ha ressaltat que en “aquesta última setmana, el 92% dels brots d’origen social, procedeix de reunions familiars o amb amistats”. Per a Ana Barceló “hi ha alguna cosa prioritària i fonamental: aquest alarmant 92% ha de baixar. Prenguen-ho com a prec, súplica o recomanació, -ha emfatitzat-, però només la responsabilitat de cada valencià i valenciana, avui més que mai, pot obrir la porta a un Nadal més entranyables”.

D’altra banda, Ana Barceló ha explicat que la Comunitat Valenciana també ha realitzat les seves aportacions a el grup de treball creat pel Ministeri i les comunitats autònomes de cara a les recomanacions per a aquestes festes nadalenques. En aquest sentit, “considerem que s’ha de mantenir la limitació de 6 persones en les reunions d’àmbit social. Aquesta limitació s’ampliaria a 10 persones els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener a les reunions de àmbit familiar”, ha informat la consellera. Pel que fa a la mobilitat, la Comunitat Valenciana és partidària d’una resposta coordinada amb la resta d’autonomies, que hauria flexibilitzar-se en els dies més assenyalats.

“La nostra proposta – ha continuat Barceló – passa per no autoritzar esdeveniments en municipis amb nivells d’alerta 3 i 4 i recomanar, en qualsevol cas, les celebracions estàtiques i amb aforament controlat”. Pel que fa a activitats culturals, esportives, religioses i de restauració, hostaleria i comerç “som partidaris de mantenir la vigent regulació. En el cas de les curses de Sant Silvestre, no s’haurien de celebrar”, ha manifestat Ana Barceló.