Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tanquen maig amb 131...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tanquen maig amb 131 persones menys inscrites en les llistes de l’atur

354
0
SHARE
Dades de l'atut pertanyents al mes de maig a les localitatas de la muntanya alacantina.

Les comarques de l’interior de la província d’Alacant han tancat el mes de maig amb un nou descens de la xifra de persones sense treball. El cinqué més de l’any sol ser d’impass a la zona, ja que es troba a cavall entre la Setmana Santa i els Moros i Cristians de vàries localitats per una banda; i l’estiu per altra. Tot i això, durant els darrers anys aquest mes ha deixat bones dades respecte a la reducció de l’atur a la muntanya alacantina.

En 2023 no ha sigut diferent, i la xifra de desocupats ha caigut en 131 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A hores d’ara, el total de treballadors en situació d’atur ascendeix a 9.928, tot i que la contractació ha experimentat un menor ritme que en mesos anteriors. A més, en el cas de maig, la contractació indefinida ha suposat un 36% del total, mentre que la temporal ascendeix al 55%. Es tracta de dades que segueixen millorant la temporalitat després de l’aprovació de la Reforma Laboral de l’actual govern.

Alcoi, Ibi i la indústria lideren la davallada de l’atur

Per localitats, l’atur ha caigut significativament a Alcoi i Ibi, que lideren la creació d’ocupació a la zona durant el mes de maig. De fet, la capital de l’Alcoià ha reduït la xifra de desocupats en 72 persones per les 69 d’Ibi, les 29 de Castalla o les 13 de Cocentaina. En el costat contrari es troben Tibi i Alcoleja, que ha destruit 8 llocs de treball més dels que han creat, seguides de d’Agres i Balones, amb 7 i 6 aturats més respectivament.

Per sectors productius, la indústria i el sector serveis són els que han tirat de la contractació durant el passat mes a la muntanya alacantina. De fet, les indústries de les comarques han absorbit més de la meitat de les contractacions que han davallat les dades, tot i que cap dels sectors amb presència a la zona ha incrementat la xifra de desocupats.

L’índex d’atur més baix a la CV des de 2008

El secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha informat aquest divendres que les xifres d’atur registrat del mes de maig en la Comunitat Valenciana, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, indiquen que 4.526 persones han deixat d’estar inscrites com a demandants d’ocupació. La xifra de persones desocupades, d’acord amb les dades oferides pel ministeri, és la menor des del mes d’octubre de 2008, en situar-se en 330.918 a tota la regió.

Així mateix, en els primers cinc mesos de l’any, el nombre de persones desocupades en la Comunitat Valenciana ha baixat un 6,18% (-21.793 persones); i des de 2015 la reducció ha sigut d’un 31,29% (-150.705 persones).

El secretari autonòmic ha assegurat que “la situació actual és infinitament millor” que en 2015. “Hem sigut capaços de desplegar un nou model de polítiques actives d’ocupació, situant el Servei Valencià d’Ocupació (Labora) com un referent al servei de les persones i del teixit productiu valencià”, ha assenyalat. Tot i això, les bones dades en aquest sentit no ha sigut suficient per a renovar la confiança dels valencians, a tenor dels resultats electorals del passat 28M.