Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia sumen altres 102 contagis per coronavirus...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia sumen altres 102 contagis per coronavirus i la víctima número 124

523
0
SHARE

Les dades de contagis per coronavirus segueixen empitjorant a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb 102 nous casos detectats aquesta setmana. La incidència del virus segueix creixent a totes les poblacions i ja ha provocat la víctima número 124 registrada a Castalla. Tot en un context de majors restriccions anunciades per la Generalitat fins el proper 9 de desembre per a davallar la corba de contagis.

Les xifres de seguiment de la pandèmia de coronavirus a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla repunten de nou per a tancar la present setmana. Ho fan després de que en l’anterior actualització de les dades es registrara una lleugera davallada en el nombre de casos que únicament ha durat una actualització. La muntanya alacantina torna a superar així el centenar de contagis per Covid19 entre dimarts 3 i aquest divendres 6 de novembre, aproximant-se a les pitjors dades registrades en aquest lapse des de l’inici de la crisi sanitària.

En concret són 102 els nous positius per coronavirus detectats a l’interior alacantí mitjançant prova PCR aquesta setmana. Dades preocupants i que mostren una realitat que es replica en tot el continent. A més, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ahn registrat 3 nous brots de més de 3 contagis, tots ells d’origen social i localitzats a la ciutat d’Alcoi. És precisament la capital de l’Alcoià la que major nombre de nous positius ha detectat amb 50, elevant el total de positius  a 653, dels quals 162 estan actius. La segueix Ibi amb 15 per a un total de 288 contagiats, 67 dels quals estan actius. Muro n’ha sumat altres 9 que fan pujar el total a 111 amb 27 d’ells actius; mentre a Onil s’han detectat 7 nous contagis que eleven a 16 els casos actius a hores d’ara. Banyeres en suma 6 més i arriba als 128 contagiats des de març amb 27 casos actius. Castalla i Cocentaina han registrat 5 contagis cadascuna per 3 a l’Alqueria d’Asnar i 2 a Alcoleja.

L’increment de casos també ha provocat la mort número 124 a la muntanya alacantina, que ha tingut lloc a la ciutat de Castalla. Set poblacions de la zona segueixen superant els 250 casos per cada 100.000 habitants, encara que les restriccions no s’aplicaran de forma individual per cada localitat a no ser que siguen de tancament perimetral. Cosa que ha anunciat aquest mateix divendres la Generalitat Valenciana, que ha prohibit concentracions de més de la meitat de l’aforament en hostaleria o comerç. Estaran vigents fins el 9 de desembre a tota la Comunitat.

I tot mentre la pressió segueix augmentant a les infraestructures sanitàries. De fet, a l’Hospital Verge dels Lliris hi ha una trentena de persones ingressades per Covid -ja en la segona planta dedicada a aquesta patologia-, així com altres 5 malalts greus en la UCI.