Home Alcoià L’alerta taronja per vent tanca parcs i jardins a Alcoi i suspén...

L’alerta taronja per vent tanca parcs i jardins a Alcoi i suspén les classes al Bracal de Muro

1003
0
SHARE

A última hora del diumenge 1 de març, les comarques de la muntanya alacantina han entrat en una nova alerta meteorològica. En aquest cas no es tracta de precipitacions, sinó de forts vents. Durant el cap de setmana, la força del vent ha cancel·lat cremes agrícoles davant la possibilitat de que les flames pogueren arribar a ubicacions forestals. No obstant, el pitjor arriba a partir d’aquest dilluns 2 de març.

Per a aquesta jornada, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat l’alerta taronja a tota la Comunitat Valenciana. Tot degut a que el pas d’una nova borrasca -que tot i no deixar pluges sí deixarà vents- aportarà fortes corrents que deixaran ratxes de més de 100 km/h. Aquestes velocitats, fins ara, s’han registrat a la província de València, tot i que els diferents ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han pres mesures preventives.

És el cas de la ciutat d’Alcoi, que davant l’alerta i vist els casos dels anteriors temporals, ha clausurat tots els parcs i jardins municipals. Es redueix així el risc de que les fortes ratxes de vent acaben per tomar de nou algun dels arbres que s’ubiquen a aquestes zones verdes de la ciutat. Cal tenir en compte que el vent és un dels elements meteorològics que més risc de caiguda d’arbres suposa, més encara si el sòl que els suporta està reblanit per les pluges com en el cas de Glòria.

També ha Muro s’han pres mesures, com la cancel·lació de les classes al Col·legi Bracal. L’Ajuntament ha tingut en compte a l’hora de prendre aquesta decisió el fet de que les inclemències meteorològiques es multipliquen en el cas d’aules pre fabricades. Al mateix temps des del Consistori murer criden a la precaució a tota la població davant la possible caiguda d’elements tombats pel vent.