Home Cocentaina L’Alquería d’Asnar realitza un acte que homenatja a les victimes del franquisme...

L’Alquería d’Asnar realitza un acte que homenatja a les victimes del franquisme i reivindica la memòria democràtica

0
SHARE
Diverses autoritats a l'acte d'homenatje.
Diverses autoritats a l'acte d'homenatje.

El passat diumenge 11 setembre, va tindre lloc un acte d’homenatge i exposició “Artistes de l’Exili i la Lluita” al Museu de l’Alqueria d’Asnar. Aquest acte va suposar un dia històric per a tots aquells interessats a reivindicar la Memòria Democràtica i envoltar-se amb l’exposició d’obres d’artistes que van lluitar contra la dictadura, defensant la Democràcia i les Llibertats.

Aquest homenatge va estar englobat dins de les activitats culturals de les festes de l’Alqueria d’Asnar i estarà exposat fins al 22 de setembre. A l’acte es va fer homenatge a 5 represaliats i en especial a Vicente Torregrosa Prats, alcalde en tot el període de la II República. Tots els que van prendre la paraula van ressaltar el reconeixement a les víctimes de ser persones honrades.

L’acte va ser presidit per Joan Torregrosa, qui va presentar la Unitat Didàctica “No Oblidem” que el Fòrum ha creat per introduir la Memòria Democràtica en l’àmbit comarcal a les aules. Francesc Jover va destacar els valors i els drets humans de la República i va insistir en el fet que els que havien de ser condemnats, per acollir-se a la rebel·lió militar, havien de ser els colpistes que van provocar la guerra, la dictadura i la repressió sistemàtica a tots els no pensaven com ells.

Jaume Pascual, alcalde de l’Alqueria, va ressaltar que els dos alcaldes demòcrates han sigut ell i Vicente i ell, insistint i incidint en la necessitat de seguir informant d’aquestes activitats sobre la Memòria Històrica i Democràtica, donant les gràcies a la Família de Vicente Torregrosa i al Fòrum pel seu treball tan necessari.

Luis Ardevinez, reivindicava la cultura dins de la Memòria Democràtica, donant pas al contingut de l’exposició, amb la qual volen reconéixer la generositat d’artistes que es van comprometre amb la causa de la llibertat i la democràcia, lluitant contra la dictadura franquista i que de vegades van pagar amb presó i exili.