Inici Alcoià L’arribada dels test fa augmentar els contagis registrats en 212 persones, amb...

L’arribada dels test fa augmentar els contagis registrats en 212 persones, amb 9 noves víctimes i 241 altes a la província

104
0
COMPARTIR

Al llarg d’aquesta setmana, el govern valencià ha rebut part del material que ha encarregat per a lluitar contra la pandèmia de coronavirus Covid19. Un material que prové de la Xina i que ha requerit d’inversions milionàries per part de la Generalitat Valenciana. Entre eixe material es troben els tests que han de determinar si una persona té el virus dins o no. En el cas dels departaments de salut alacantins, seran distribuïts uns 36.000 tests en funció de la incidència del virus a cadascun.

L’augment del nombre de proves ha derivat també en un increment de la xifra de contagis, que passa dels 41 d’ahir als 81 de hui a la província d’Alacant. Una dada negativa que, per altra banda, està compensada per altres més positives. És el cas de les altes hospitalàries -que a nivell provincial són ja 469-, un nombre que a tota la Comunitat es situa en les 1.344 amb una pujada de 241 en sols un dia. Entre elles es trobes les dels professionals sanitaris, dels quals hi han infectats 1.001 després d’haver-se produït 202 altes. Ara bé, també cal sumar en aquest cas dos nous sanitaris morts a la regió, que fan pujar la xifra a un total de 4.

La xifra de víctimes del Covid19 en aquesta jornada s’ha vist incrementat en 9 persones a la província d’Alacant, on s’arriba ja a 292 persones mortes durant la crisi sanitària. A hores d’ara són 139 les persones que estan ingressades a la UCI dels hospitals alacantins, 4 menys que en la jornada d’ahir. El total d’ingressats a la província és de 545 pels 607 del dimarts 7 d’abril.

En quant a les residències de la Tercera Edat alacantines, són 5 les que continuen sota vigilància de la Conselleria de Sanitat Universal. Un total de 890 dels seus usuaris a nivell regional han estat contagiats pel coronavirus des de l’inici de la pandèmia, i 218 d’ells han perdut la vida pel virus. En la jornada d’ahir, la xifra de víctimes es situava en 191, pel 27 persones majors més han caigut davant el Covid19.

Protocol de parts

Per altra banda, Sanitat ha escoltat les queixes d’embarassades i matrones i obri la porta a que les futures mares puguen estar acompanyades en el moment del part. Lògicament, l’acompanyant haurà de seguir escrupulosament les mesures de prevenció per a evitar possibles contagis durant l’atenció en maternitat.