Home Destacats L’empresa Inden Plàstics d’Ibi serà reconeguda amb el premi de l’empresa familiar...

L’empresa Inden Plàstics d’Ibi serà reconeguda amb el premi de l’empresa familiar a la innovació

460
0
SHARE
Roda de premsa de presentació dels Premis AEFA.

L’Associació de l’Empresa Familiar de la Província d’Alacant (AEFA) ha anunciat aquest dimecres el nom de les empreses familiars que seran guardonades a la vint-i-vuitena edició dels Premis AEFA. Aquesta vegada, la Junta Directiva de l’associació ha decidit concedir aquest reconeixement a les empreses Plàstics Inden amb el Premi de la Generalitat, Avecox amb el Premi de la Diputació d’Alacant i Port Hotels amb el Premi CaixaBank.

El palmarès d’aquesta nova edició dels Premis AEFA es completarà amb el lliurament del Premi d’Honor Manuel Peláez Castillo a l’empresari Rafael Bernabeu Moya per la seva trajectòria com a empresari familiar, la seva aportació a l’associacionisme sectorial -tant a nivell provincial com a nacional i internacional- així com pel caràcter emprenedor i vinculació amb AEFA i el món de l’empresa familiar en general.

Els Premis AEFA es van crear fa més de dos dècades amb l’objectiu de posar en valor i reconèixer la trajectòria empresarial i familiar de les empreses familiars de la província d’Alacant per la seva contribució a la creació de riquesa i ocupació al territori, així com el seu compromís amb la innovació, internacionalització, emprenedoria, competitivitat i implicació amb la societat.

La cerimònia de lliurament dels premis es durà a terme el proper 2 d’octubre a les 12.00 hores al Cercle Industrial d’Alcoi. La presidenta d’AEFA ha traslladat la seva enhorabona i les felicitacions a tots els premiats. Sobre aquestes companyies, ha destacat la seva aposta per “la innovació, pel seu equip humà i per compartir allò que aconsegueixen amb la societat”, uns valors que, segons Antón, “els converteixen en la millor llum que un pot trobar quan vénen temps difícils”.

L’empresària també ha parlat de la bonificació del 99% de l’impost de successions i donacions del Consell, “un gest que agraïm i que ve a resoldre una de les reivindicacions històriques que veníem fent des de la nostra associació”, ha explicat.

L’empresa Plàstics Inden d’Ibi rebrà el Premi de la Generalitat com a reconeixement a la seva trajectòria i capacitat d’innovació al sector de l’extrusió de plàstic a través de la fabricació d’envasos plàstics. La delegada del Consell, Agustina Esteve, ha assenyalat que “la seua visió de futur li va permetre augurar un desenvolupament de negoci més gran en el sector”. Esteve ha recordat, a més a més, que aquesta empresa supera una producció de 200 milions d’envasos anuals.

El Premi de la Diputació d’Alacant recaurà a Avecox, les arrels del qual es troben a la comarca del Baix Segura al municipi de Cox. L’esperit emprenedor, que l’ha portat a mantenir una presència important al sector de la gestió industrial d’aus i a estar present a 15 països, l’ha fet mereixedora d’aquest reconeixement, tal com ha apuntat la presidenta d’AEFA.

L’empresa familiar Port Hotels de Benidorm serà guardonada amb el Premi CaixaBank per la seva expansió i creixement, així com capacitat d’adaptació al sector turístic. La cadena hotelera té 11 establiments amb més de 4.000 places a la província d’Alacant i València.

L’empresa Inden d’Ibi, guardonada

Grupo Inden és una empresa familiar d’Ibi que es troba en la tercera generació. Fou creada al 1989 pel seu fundador Bernardo Guillem, qui va tenir la determinació de reinventar la seva empresa de joguets musicals per desembarcar al sector de l’extrusió de plàstic. La seva visió de futur li va permetre augurar un desenvolupament de negoci més gran en aquest sector que estava en ple procés de creixement.

Està especialitzada en la fabricació d’envasos plàstics de tota mena: packaging, farmacèutic, alimentari, cosmètic, decoratiu o litúrgic. Al llarg de la trajectòria s’han posicionat com un dels principals proveïdors del mercat espanyol d’envasos plàstics, amb una producció que supera els 200 milions d’envasos anuals. La seva gran capacitat d’adaptació, innovació i servei els ha fet possible fabricar productes que uneixen garantia, qualitat i que compleixen les expectatives de mercats molt diversos, dinàmics i competitius.