Home Cocentaina L’Ajuntament de Cocentaina s’embarca en el projecte per a crear el Museu...

L’Ajuntament de Cocentaina s’embarca en el projecte per a crear el Museu Municipal contestà

391
0
SHARE
Representants municipals de Cocentaina en el MARQ d'Alacant.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són un important indret patrimonial degut a la seua extensa Història. Experts en totes les matèries han documentat presència humana a les muntanyes de l’interior alacantí des de fa milers d’anys. Amb el pas dels segles eixa presència va anar assentant-se, fins convertir la zona en un dels principals escenaris de la Reconquesta. Una època en la que vàries poblacions de les comarques es van convertir en referents econòmics i artístics que han deixat vestigis visibles encara hui en dia.

És el cas de la vila de Cocentaina, un dels centres de poder de l’interior alacantí durant l’Edat Mitjana. Aquest fet ha permès que la capital del Comtat atresore una important quantitat d’elements artístics i patrimonials que la fan susceptible de generar interès en aquest sentit. Per això, un dels projectes que el nou equip de govern contestà tindrà forma de Museu Municipal. La intenció és donar cabuda en ell als principals elements artístics que ha anat sumant la població amb el pas del temps, enllestint així un nou recurs turístic per a la vila comtal.

El MARQ d’Alacant, exemple a seguir

El futur nou museu contestà tindrà un clar referent a l’hora de funcionar. És el Museu Arqueològic Provincial d’Alacant, més conegut com a MARQ. Una infraestructura que ha sigut visitada per una delegació contestana encapçalada pels representants i de la que ha format part la Tècnica de Patrimoni de Cocentaina. La idea és aprendre d’un dels grans museus europeus per a fer del Museu Municipal de la vila comtal un lloc de pas ineludible per als amants de l’art i la Història.

Cocentaina, de fet, està considerada pels propis responsables del MARQ com a un dels punts d’atenció patrimonial més destacats de tota la província d’Alacant. Al seu casc urbà es troben elements com el Palau Comtal, l’antiga muralla àrab o el barri del Raval, a més d’un extens arxiu de peces musicals per a banda provinents de la llarga llista de compositors conestans.