Home Destacats L’empresariat de l’Alcoià-Comtat-Foia insisteix: és imperatiu aconseguir més sòl industrial

L’empresariat de l’Alcoià-Comtat-Foia insisteix: és imperatiu aconseguir més sòl industrial

0
SHARE

La indústria és des de fa segles un dels principals sectors creadors de riquesa a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El coneixement de la producció que han anat atresorant empreses i treballadors amb els pas dels anys en sectors com el tèxtil, el del plàstic o el jogueter fan d’aquesta zona un potent nínxol industrial. No obstant, l’orografia de les comarques no és un element que facilite la creació de sòl industrial que, cada vegada més, ha de ser de qualitat. Un fet que lastra la producció de les empreses que s’ubiquen a les localitats de la muntanya.

És per això pel que els diferents ens empresarials presents en aquesta àrea porten anys reivindicant més superfície de tipus industrial que cobrisca la demanda actual. I és que localitats com Ibi o Alcoi registren demanda de sòl industrial per part d’empreses que volen produir en elles. Però la burocràcia de les diferents administracions implicades en els permisos per a crear aquestes àrees fa etern el fet de crear-les. A això cal afegir que no es pot ubicar polígons en qualsevol àrea, sinó que, cada vegada més, cal tindre en compte el seu impacte mediambiental.

La Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL) ha convocat una jornada celebrada a Ibi per a reivindicar davant les administracions solucions per a aquesta manca que es registra a bona part de la muntanya alacantina. De fet, a la pròpia vila joguetera fa 20 anys que no es crea sòl industrial per a abastir l’elevada demanda que hi ha a la Foia de Castalla. La jornada ha comptat amb la presència de la Consellera d’Indústria, Nuria Montes, que s’ha compromès a treballar per a aconseguir la superfície que la zona necessita per a crear indústria i riquesa.

Tot i això, la creació de més àrees industrials requereix de tacte per a no perjudicar un entorn natural ple de parcs naturals i aqüífers. Cosa que podria posar en risc la salut públic.