Home Castalla L’equip de govern portarà al plenari de Castalla una rebaixa de 10%...

L’equip de govern portarà al plenari de Castalla una rebaixa de 10% en l’IBI

939
0
SHARE

El percentatge d’impostos que paguen els veïns de Castalla ha sigut històricament més elevat que el de la resta de localitats del seu entorn. Un fet que facilita una major recaptació per part de les arques municipals, però que també suposa un agravi comparatiu respecte a ciutadans d’altres localitats similars. Inclús enguany s’ha produït una reforma en el cadastre que ha gravat encara més les possessions de béns immobles dels catelluts.

Eixa és la principal motivació de la reducció en l’Impost de Bens Immobles (IBI) que portarà al proper plenari l’equip de govern de Castalla, integrat per Ciutadans i PSPV. Una rebaixa xifrada en torn al 10% i que busca equiparar el que paguen els veïns de la capital de la Foia amb el que es paga a altres poblacions. Es tracta de la tercera reducció en aquesta taxa que es produeix des del 2016, i que situa eixa reducció en el 32% en tan sols 3 anys.

No obstant, aquesta reducció respòn al desequilibri entre l’IBI que es paga a Castalla i el que es paga a altres poblacions. A pesar de la futura rebaixa, les arques castelludes recaptaran enguany 400.000 euros més que en 2018 amb aquest impost, segons les dades que recullen els pressupostos municipals. Amb aquesta maniobra en la quantitat de taxes que recapta l’Ajuntament de Castalla s’equilibrarà, previsiblement, el pressupost cara al 2020 en quant a la recaptació per l’IBI.