Home Destacats Les associacions de veïns d’Ibi tornen a treballar però demanen ajudes i...

Les associacions de veïns d’Ibi tornen a treballar però demanen ajudes i major protagonisme a l’Ajuntament

344
0
SHARE

El teixit associatiu és una de les senyes d’identitat a la immensa majoria de les poblacions  que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. N’existeixen de tots els tipus: empresarials, esportives, socials, culturals, i també veïnals. De fet, aquestes últimes s’han configurat en un dels principals actors en els processos per a aconseguir millores urbanes a cadascun dels barris d’una determinada població. Alcoi i Ibi destaquen en aquesta vessant a l’interior alacantí.

Aquests ens s’han vist afectats pels més de 15 mesos que han transcorregut en pandèmia. El virus ha impedit el normal funcionament de qualsevol indret de la vida quotidiana que, poc a poc, va recuperant-se. De fet, les associacions de veïns iberudes han començat de nou a reunir-se per a detectar les principals mancances dels seus barris i demanar a l’Ajuntament d’Ibi que li done respostes. Però ho fan després d’haver renunciat, afirmen, a les ajudes municipals per a que foren destinades a pal·liar els efectes de la Covid19 entre els més desafavorits. Cosa que pot repetir-se, intueixen els veïns, també enguany.

Aquest fet comporta importants limitacions per a uns ens que, en circumstàncies normals, no tenen massa fluïdesa econòmica. D’ací que demanen al consistori que, si han de seguir funcionant telemàticament, els aporten mitjans per a fer-ho, com connexió a internet o dispositius per a connectar-se a la xarxa. A banda, les associacions de veïns volen tindre més veu en l’acció municipal, i han demanat a l’Ajuntament ser inclosos en el Consell Econòmic i Social d’Ibi. És l’ens encarregat d’avaluar la situació de la vila joguetera en aquests dos àmbits i donar respostes als problemes que apareguen.

La federació d’associacions de veïns d’Ibi s’enfronta ara a un procés de renovació després de la renúncia del seu president per motius personals.