Home Alcoi Les obres al pontó Sant Jaume culminen la revisió dels ponts alcoians

Les obres al pontó Sant Jaume culminen la revisió dels ponts alcoians

1636
0
SHARE

Ja han acabat les obres de reparació del tauler del Pontó de Sant Jaume, on també s’ha dut endavant el fiançament de l’estrep del pontó i la neteja i renovació de la plataforma que desprenia rebles. S’han invertit un total de 45.000 euros i l’actuació que s’ha realitzat al llarg de l’estiu.

El pontó de Sant Jaume es suma a una sèrie d’actuacions que s’han realitzat als ponts de la ciutat, infraestructures importants a causa de l’orografia alcoiana. Actuacions de diferent tipus han estat realitzades en el pont del Viaducte, Rafael Terol i Sant Jordi per part de l’Ajuntament; Fernando Reig i Sant Roc per part del Ministeri i en el pont Paco Aura per part de la Conselleria.

En el Viaducte de Canalejas, s’ha fet una doble actuació, invertint 80.000 euros en la reconstrucció de suports en les plataformes d’ambdues voreres, reforç amb biga longitudinal i tractament de les planxes que suporten aquestes plataformes i 6.000 euros per a soldar tots els fanals i la barana en diferents punts.

La brigada d’obres de l’ajuntament ha realitzat retocs i arranjaments en barana del pont Rafael Terol, valorats en 3000 euros, i ha reparat les pilastres (new jerseis) dels ponts de la ciutat, com els del pont de la Petxina, Sant Roc i el de Maria Cristina que estaven en mal estat.

Finalment, i dins de les actuacions de competència municipal, cal destacar que el pont més emblemàtic de la nostra ciutat, el Pont de Sant Jordi, era el que més treballs necessitava després de dècades d’abandó. En una primera fase es va realitzar la reconstrucció de les balaustrades afectades per l’òxid en la seua estructura metàl·lica i en la segona, el canvi del tauler i voreres substituint el mal estat del ferm que estava deteriorat per la filtració d’aigües en aquests, i el canvi de calçada de formigó amb eliminació de pes en el tauler amb un muntant aproximat de 700.000 euros. Ara, s’estan col·locant les noves baranes de protecció.

“Abans de final d’any està previst tindre en marxa la redacció de la tercera part de la rehabilitació del Pont de Sant Jordi per a poder realitzar-la en l’estiu del 2019”, afegeix Martínez.

A més, recordem que hi ha ponts que són de competència estatal sobre els quals també s’ha actuat, el Fernando Reig amb 10.000.000 d’euros per a la seua reparació integral i actuacions sobre els pilars del Pont de Sant Roc realitzades pel Ministeri de Foment.

Finalment indicar que al pont Paco Aura, per sol·licitud de l’Ajuntament també es va actuar. Concretament, va ser la Conselleria d’Infraestructures dins de la garantia de construcció d’aquest pont va realitzar el desembosse i obertura de nous embornals.