Home Agricultura Les dones emprenedores de l’àmbit rural, convocades als premis a l’emprendiment de...

Les dones emprenedores de l’àmbit rural, convocades als premis a l’emprendiment de la Conselleria d’Agricultura

0
SHARE
Jornada d'emprenedoria rural celebrada a Alcoi, en una imatge d'arxiu.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha convocat la primera edició dels premis a l’emprenedoria de les dones rurals, en el marc del I Pla de Promoció de les Dones Rurals de la Comunitat Valenciana 2023-2026. Una mesura que contempla mesures dacció directa per aconseguir una societat més igualitària entre homes i dones.

D’aquesta manera, es vol premiar els projectes i les dones que els lideren, relacionats amb l’agricultura, la ramaderia, la pesca, l’aqüicultura, la silvicultura, la indústria agroalimentària, la comercialització alimentària i les activitats que fomentin el desenvolupament rural, la sostenibilitat i la innovació. Els premis compten amb tres categories: a l’emprenedoria al sector agrari; a l’emprenedoria al sector pesquer i aqüícola; i a l’emprenedoria en la diversificació de l’activitat econòmica.

Aquests premis seran concedits a aquells projectes innovadors que en el desenvolupament de la seua activitat promocionen noves formes de gestió i que impulsen el procés de revitalització del potencial econòmic, social i mediambiental del medi rural o del sistema alimentari valencià que puguen servir d’exemple per a nous projectes emergents.

20.000€ en premis

A més, hi haurà un premi honorífic, denominat Històries de Vida, com a reconeixement especial per la trajectòria personal vinculada a l’activitat professional desplegada al medi rural oa l’àmbit del sistema alimentari valencià. La dotació econòmica assignada a aquests premis és de 20.000 euros per repartir entre les tres categories. El premi honorífic no comporta dotació econòmica. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 4 dabril 2023.