Home Cocentaina El Pla Director del Palau Comtal de Cocentaina permet rebre una ajuda...

El Pla Director del Palau Comtal de Cocentaina permet rebre una ajuda amb la que estudiar el mur oest

858
0
SHARE

Els llargs segles d’Història que atresoren la major part de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han permès que a dia de hui siguen moltes les dades que es coneixen del passat a cadascuna d’elles. No obstant, encara hi ha enigmes que envolten alguns dels principals elements patrimonials de les diferents poblacions de la zona. Entre ells destaca el Palau Comtal de Cocentaina, símbol del poder nobiliari en l’Edat Mitja. Tot i que són moltes les dades al voltant d’aquest famós immoble contestà, la fortalesa encara guarda algunes incògnites.

Una d’elles és la que es vol aclarir amb la darrera ajuda que ha rebut l’Ajuntament de Cocentaina en matèria de patrimoni per part de la Diputació d’Alacant. Amb un cost proper als 50.000€, arqueòlegs i tècnics especialitzats tractaran de saber més al voltant del mur oest del pati del palau. Aquesta part de la infraestructura és una de les grans desconegudes. A pesar de que s’ha treballat en ella en tasques de restauració anteriors, encara es desconeix què pot haver sota el mur cobert de vegetació. La curiositat per part del departament contestà de patrimoni és elevada, ja que podria haver sorpreses. Els treballs poden valdre també per a millorar l’accessibilitat de l’edifici.

Primer projecte aprovat per Diputació

El Pla Director del Palau Comtal de Cocentaina és el que estableix les actuacions a dur a terme en aquest element patrimonial, declarat Bé d’Interès Cultural. La importància tant del Palau com del document que regula les accions a escometre en ell ha possibilitat que Cocentaina fora la primera localitat en tindre aprovada l’ajuda per a executar el treballs entre tots els projectes presentats a la subvenció provinents de diverses localitats alacantines.

Pel moment no hi ha cap indici de si el mur -que ja va ser parcialment omplert amb escombraries en treballs anteriors- podria alberga més elements patrimonials. Ara bé, és una cosa que tampoc es pot descartar.