Home Cocentaina Les filaes contestanes aspiren a acollir festers durant les ‘No Festes’ gràcies...

Les filaes contestanes aspiren a acollir festers durant les ‘No Festes’ gràcies a l’obertura de les seues seus

802
0
SHARE

Al llarg dels més de 15 mesos de pandèmia que han trasncorregut des de març del 2020, no s’ha pogut dur a terme cap activitat festera. Durant 2 anys, la immensa majoria de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no trauran al carrer la seua màxima mostra cultural i festiva, identificada amb els Moros i Cristians. A banda de no poder lluir trages ni desfilar pels carrers al compàs de la música, els ens festers també porten mesos sense poder reunir-se més enllà de les directives. Els seus locals han restat tancats durant la major part de la pandèmia.

Ara, la millora dels darrers mesos permetrà que les filaes de Cocentaina que així ho sol·liciten podran obrir portes cara al mes d’agost. És la data en que la vila comtal celebraria els seus Moros i Cristians, que han sigut ajornats a 2022 però que, al menys, podran tindre una certa dosi de contacte fester. Les filaes tenen fins el proper 23 de juliol per a demanar a l’Ajuntament el corresponent permís per a instal·lar els tendals en els seus exteriors, albergant així als festers amb servei de menjar i beguda.

La idea de la Regidoria de Festes passa per poder facilitar un mínim contacte fester per a gaudir mínimanent del record dels Moros i Cristians, que es celebrarien durant la primera setmana d’agost. Serà sempre complint amb totes les mesures de seguretat per a lluitar contra la Covid19. Ara bé, l’empitjorament de les dades que està registrant des de la setmana passada el Departament de Salut d’Alcoi pot tombar d’un cop aquesta aspiració del món fester contestà.

Generalitat preveu instaurar restriccions davant el preocupant augment de la incidència, que podrien afectar tant als horaris com a les capacitats de sectors com l’hostaleria o l’oci nocturn. No obstant, l’avanç de la vacunació pot redundar en una nova frenada a la incidència del virus a la muntanya alacantina.