Home Alcoià Les tempestes del matí deixen pics de 20 l/m2 de pluja a...

Les tempestes del matí deixen pics de 20 l/m2 de pluja a diverses localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

418
0
SHARE
Mapa de les precipitacions acumulades fins les 14h del divendres 11 de novembre a l'interior alacantí.

Durant les jornades de dijous 10 i divendres 11 de nomebre, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) té actives alertes grogues i taronges per precipitacions tempestuoses a bona part de la Comunitat Valenciana. En un principi, eixes pluges quantioses es restringien més a la costa alacantina i l’interior sud de la província de València, encara que durant el matí d’aquest divendres s’han generalitzat.

Però les precipitacions -esporàdiques i quasi testimonials durant el dijous a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla- s’han deixat veure també a la muntanya alacantina, que des de primera hora del matí ja tenia els cels encapotats. Es tracta de pluges provinents de tempestes, i de fet no han sigut pocs els raigs que han caigut al llarg de la primera meitat del dia a la zona.

Davant l’evolució de la situació, AEMET ha activat l’alerta groga també a l’interior provincial per acumulacions de pluja que poden superar els 30 l/m2 en una hora. Prop de les 14h i segons les dades registrades a les estacions meteorològiques de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), les màximes acumulacions a les comarques han estat en l’entorn dels 20l/m2 d’una pluja que ha caigut per moments de forma torrencial, però sense deixar destrosses a l’hora de la publicació d’aquesta informació.

Acumulacions per localitats

Per localitats, les majors precipitacions s’han produït a l’Orxa (20 l/m2), Onil (18), Fageca (18), Planes (13), Ibi (12), Alcoleja (12), Alcoi i Beniarrés (10). La resta de poblacions de la zona s’han quedat per davall dels 10 l/m2 fins les 14h d’aquest divendres, amb un mínim de 3 l/m2 registrats a l’Alqueria d’Asnar. No obstant, l’evolució de la situació encara pot deixar més quantitats de pluja al llarg d’aquesta vesprada de divendres.

L’alerta groga per precipitacions activa durant tota la jornada suposa evitar agafar el cotxe i reduir la velocitat en cas de fer-ho, així com allunyar-se de rius i barrancs. Es preveu que aquest episodi de pluges acabe aquest mateix divendres.