Home Alcoi Les UPCCA de tota la Comunitat s’uneixen per a cridar a la...

Les UPCCA de tota la Comunitat s’uneixen per a cridar a la prevenció contra el consum de drogues

423
0
SHARE

Aquest divendres 26 de juny es celebra a proposta de l’ONU el ‘Dia Mundial de lluita contra l’ús indegut i el tràfic de drogues’. La jornada està convocada amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues, i és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la labor que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana. La Comunitat Valenciana compta amb 86 unitats UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en prevenció de conductes addictives.

La campanya de l’ONU d’aquest any 2020 es desenvolupa sota el lema ‘Millor coneixement per a una millor cura’, fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia, un inconvenient per a poder atallar el problema. Les diferents UPCCA’s de la Comunitat Valenciana, com a serveis locals competents per al desenvolupament d’actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues o a altres conductes addictives, treballen activament per a dotar d’informació efectiva a la població sobre els riscos del consum de drogues i el desenvolupament de conductes addictives, i per a generar capacitats i destreses que permeta a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seua pròpia salut.

En aquest sentit, totes les unitats recolzen plenament la commemoració d’aquest dia i apliquen de manera real i efectiva el lema de l’ONU seleccionat per a enguany, realitzant l’esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seues competències, per a aconseguir els objectius que representen.

Per a commemorar aquest 26 de Juny de 2020, la UPCCA de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha sumat a les diferents unitats de la Comunitat Valenciana, en la campanya ‘Contagia’t de prevenció’ per a informar la ciutadania, i participa de manera clara i pròxima de les implicacions i la importància de la prevenció local.

La campanya ‘Contagia’t de Prevenció’, inclou un vídeo realitzat de manera conjunta i amb un missatge unívoc: Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, fent costat especialment a la joventut.

Les unitats realitzen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari. Des de diferents perfils professionals i a diferents nivells de prevenció, desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de manera transversal i amb un nexe comú: reduir o evitar l’ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables. La diversitat, transversalitat i amplitud de les seues funcions i actuacions són una fortalesa indiscutible d’aquests serveis, i desitgen, en definitiva, continuar sent l’instrument per a promoure que la població es contagie de prevenció i entre tots s’eviten problemes de salut relacionats amb les addiccions.

La UPCCA de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat també està adreçada a la campanya.