Home Castalla Vandalisme als elements recuperats del Castell de Castalla amb destrosses per valor...

Vandalisme als elements recuperats del Castell de Castalla amb destrosses per valor de més de 12.000 euros

416
0
SHARE

Una de les principals apostes de l’Ajuntament de Castalla ja durant l’anterior legislatura és el turisme. El pilar sobre el que cimentar-se eixa aposta és el patrimoni de la localitat, abanderat pel Castell, que data del segle XI i ha sigut recuperat 10 segles després. Per això, en els darrers anys s’han anat escometent treballs orientats a museïtzar aquest monument i els voltants dels edificis principals, on va nàixer la ciutat de Castalla.

Però aquest cap de setmana, alguns dels elements que formen part dels treballs de museïtzació han sigut víctimes d’actes vandàlics. Es tracta d’una plataforma de fusta i de les vidreres que formen part dels elements de seguretat que permeten admirar l’aljub medieval que emmagatzemava l’aigua de pluja per a abastir a les cases de la ciutat antiga. Tots dos elements han patit destrosses que els han deixat en un estat que requereix d’inversions.

L’Ajuntament de Castalla haurà de canviar els elements destrossats pel vandalisme -previsiblement juvenil- amb diners de tots els veïns. Així, el Consistori ha valorat entre 12.000 i 15.000 les destrosses ocasionades en l’entorn del principal monument de la ciutat. Des de l’adminstració castelluda criden a la col·laboració ciutadana per a localitzar als culpables i demanen trellat, ja que les reparacions les paguen tots els veïns de la localitat.