Home Castalla L’estat dels comptes municipals obliga a Castalla a destinar 700.000€ per a...

L’estat dels comptes municipals obliga a Castalla a destinar 700.000€ per a dur a terme els festejos

0
SHARE

És molt comú que en un any d’eleccions municipals i autonòmiques es multipliquen les obres en totes les localitats. Accions que habitualment utilitzen els responsables d’ajuntaments, diputacions i governs autonòmics per a tindre més arguments amb els que demanar el vot. Però aquestos treballs s’escometen gràcies a les inversions de cada administració, compreses en els pressupostos que programen per a cada exercici. Un fet que, en funció de la data de les eleccions, pot comportar que moltes partides pressupostàries estiguen esgotades.

És el que ha ocorregut a la majoria dels ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia i que ha lamentat el nou equip de govern de Castalla. Segons els seus responsables, el pressupost municipal castellut està, a falta de 5 mesos per a que acabe l’any, esgotat al 83%. Una dada que els deixa un marge escàs de maniobra per a operar en una ciutat que celebra entre agost i setembre els seus principals festejos. Tant és així que s’han vist obligats a desviar més de 700.000€ del romanent de tresoreria per a celebrar com cal tant les Festes de Vaca com els Moros i Cristians.

Davalla important del romanent

Aquest transvasament de crèdit ha reduït el romanent amb que comptava l’Ajuntament de Castalla, que ha passat dels 7,3M€ als que va arribar en 2019 als poc més de 2M€ actuals. Tot a una població que ha vist davallar la pressió fiscal sobre els seus veïns en els darrers, ja que aquesta era superior a la mitjana abans de 2015. Ara bé, per a contrarestar aquesta tendència, el Consistori sospesa modificar a l’alça algunes taxes com la de les instal·lacions esportives.

El pressupost municipal per al 2023 a la capital de la Foia ascendia a més de 9,1M€ i partides com la de seguretat o cultura han consumit el 90% dels seus recursos per a enguany.