Home Alcoi Un detingut a Alcoi per amenaçar amb prendre foc a la muntanya...

Un detingut a Alcoi per amenaçar amb prendre foc a la muntanya i als agents de la Policia Nacional

0
SHARE
Instruments amb els que el detingut pretenia agredir als agents.

El passat 26 de juliol passat a altes hores de la matinada, gent adscrita al Grup d’Atenció al Ciutadà de la Comissaria de Policia Nacional a Alcoi va rebre un avís a través de la sala 091, on la requirent manifestava estar preocupada pel seu marit, que feia uns quants dies que no es prenia la medicació per tractar una malaltia mental. Havia abandonat l’habitatge amb un bidó de gasolina, un encenedor, una destral i un ganivet, i temia que pogués fer mal a algú o a sí mateix.

Ràpidament els agents van començar a buscar aquesta persona que s’havia traslladat fins als voltants de la Font de la Salut a Alcoi amb el seu vehicle particular el qual va ser trobat però sense ningú a dins, si bé, van localitzar al parabrisa del mateix una nota de paper en la qual podien llegir escrit: “Estic a la Font de la Salut. Vos espere, gossos covards”.

Des d’aquell instant, els agents de Policia Nacional i una dotació de Policia Local d’Alcoi, que va anar al lloc en suport, van adoptar les mesures d’autoprotecció necessàries en aquests casos i van començar a dirigir-se cap a la Font de la Salut, on presumptament es trobava el desaparegut, mentre li deien pel seu nom. El detingut, en sentir a la policia que cridava el seu nom contesto dient: “ací estic gossos, no aneu a quedar cap viu”.

En aquell moment quan els agents el van poder localitzar i visualitzar, observant també que aquesta persona es trobava en una zona muntanyenca amb frondosa vegetació al seu voltant, i a més estava impregnat de benzina per tot el seu cos sostenint amb una mà un bidó amb més gasolina i a l’altra un encenedor amb què feia gestos per utilitzar-lo i calar-se foc.

Botar-li foc a la muntanya i als agents

Els agents de la Policia Nacional, en una maniobra ràpida i coordinada, un d’ells aconsegueix distreure l’atenció de l’agressiu home mentre l’altre s’acosta corrent per aprofitar el descuit i enderrocar-lo abans que pogués calar-se foc amb l’encenedor, procedint després a la seva detenció. Segons manifesta als agents, la seva intenció era “prendre’s foc ell per cremar tota la muntanya i els policies”.

A més, els funcionaris van trobar a prop del detingut un ganivet de grans dimensions i una destral, llestos per ser utilitzats contra els agents en qualsevol moment, cosa que així havia passat si no hagués estat per la ràpida i efectiva actuació policial. El detingut va ser ingressat a l’Hospital Verge dels Lliris en espera de ser valorat pel servei de psiquiatria.