Home Economia L’èxit en l’ocupació del polígon Maigmó de Tibi porta a l’Ivace a...

L’èxit en l’ocupació del polígon Maigmó de Tibi porta a l’Ivace a ampliar-lo en 178.000 m2 més

1103
0
SHARE

L’Ivace ha comercialitzat en any i mig el 100% de la superfície del polígon industrial Maigmó de Tibi. L’èxit és tant rotund que l’ens ja treballa amb l’Ajuntament de la població de la Foia de Castalla per a requalificar 178.000 m2 més de terreny sobre els que ampliar el polígon sota criteris com la qualitat que pot oferir a les empreses. El Consistori tiberut preveu tindre-lo enllestit en un termini màxim de 3 anys.

Durant la dècada que va precedir a la present legislatura, és a dir, entre 2005 i 2015 aproximadament, Tibi va tindre una superfície industrial desaprofitada. El seu estat era d’urbanitzada però abandonada, fet que la feia improductiva, al tindre sòl industrial sense ocupar i sense crear llocs de treball, més encara durant els anys de la crisi econòmica. No obstant, en els darrers 3 anys, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Ivace, l’ha posat en marxa i ha reactivat una de les manques de la menuda població de la Foia de Castalla.

Aquesta zona, incloent Tibi, té un marcat caràcter industrial, però la població només tenia repartides pel seu casc urbà petites indústries amb problemes de comunicació. Traves que el polígon del Maigmó ha solventat, aconseguint en any i mig ocupar la totalitat dels seus més de 100.000 m2 de superfície. Tot i això, les empreses que han adquirit terrenys encara estan ubicant-se a la zona, però l’èxit de la venda ha sigut tal que Ivace i Ajuntament de Tibi ja treballen en la requalificació de terrenys per a crear 178.000 m2 més de polígon en els propers 3 anys.

Les localitats properes a Tibi tenen grans superfícies industrial, per això des de Tibi subratllen la necessitat de crear un polígon d’alta qualitat que siga capaç d’atraure a més empreses, amb la consegüent creació d’ocupació. L’ampliació pot suposar una nova transformació per a una població de poc més de mil habitants que vol ubicar-se en el mapa de les localitzacions industrials valencianes, al temps que acaba amb el problema de l’atur.

El polígon industrial Maigmó es situa a les faldes de la serra del mateix nom i està a uns centenars de metres de l’Autovia Central que travessa les comarques de la muntanya alacantina.