Home Alcoià L’exposició dels Guerrers de Xi’an al MARQ pulveritza tots els registres superant...

L’exposició dels Guerrers de Xi’an al MARQ pulveritza tots els registres superant els 100.000 visitants en 4 mesos

0
SHARE
Diversos visitants admirem la mostra dels Guerrers de Xi'an al MARQ.

L’exposició internacional ‘El llegat de les dinasties Qin i Han, Xina. Els guerrers de Xi’an’ ha superat la barrera de les 100.000 visites quan a males penes es compleixen quatre mesos des de la seva inauguració al Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), el 28 de març passat. L’exposició mostra al públic més de 120 peces originals procedents de 9 museus i institucions xineses, entre les quals destaquen el Museu d’Història de Shaanxi i el Museu del Mausoleu de Qin Shihuang.

Una mostra que ha portat fins al públic una experiència nova, guiada per la ciència arqueològica i recolzada en una extraordinària col·lecció d’objectes, molts dels quals mai no havien estat exposats a Espanya. Es tracta de la primera exposició dels guerrers de Xi’an a Europa després de la pandèmia i ha estat reconeguda, tant pel govern de la Xina com pel d’Espanya, com pel projecte de cooperació cultural més destacat del 2023, dins l’ampli programa activitats i iniciatives bilaterals que s’estan duent a terme per celebrar el 50è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països.

Oberta fins gener del 2024

L’exèrcit de terracota de Xi’an, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un dels descobriments arqueològics més enlluernadors del segle XX. Creats fa més de 2000 anys per ordre del primer emperador de la Xina, Qin Shihuang, mantenen un interès i atractiu de repercussió internacional vigent fins als nostres dies.

Reconeguda com la vuitena meravella del món, la mostra es pot visitar al MARQ fins al 28 de gener de 2024. Actualment amb horari d’estiu de 10.00 a 22.00 hores, de dimarts a dissabte i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius.