Inici Alcoià L’IVACE edita una guia amb consells i accions per a prevenir contagis...

L’IVACE edita una guia amb consells i accions per a prevenir contagis als polígons industrials valencians

192
0
COMPARTIR

El retorn al treball de bona part dels sectors productius ubicats a les zones industrials és un dels possibles focus de nous contagis per Covid19. Després de vora mes i mig de confinament i sacrifici per part de la població, un repunt massa gran en les xifres de contagi suposaria tirar per terra, al menys, una part de l’esforç dut a terme per tota la societat espanyola. Per a evitar-ho des de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) han llançat una guia que recull consells i accions a dur a terme per a evitar nous contagis.

Es tracta d’un document de 21 pàgines que es basa en la guia de bones conductes del Ministeri de Sanitat i en el protocol elaborat per la Xarxa de Polígons Industrials i Tecnològics del País Basc. A les seus pàgines es formulen una sèrie de recomanacions per a minimitzar el risc de contagi a les superfícies industrials valencianes. Un document de gran valor per a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on existeixen molts polígons industrials.

La guia recull mesures a prendre tant per les administracions com per les pròpies empreses. En la primera vessant s’inclouen mesures com presa de temperatura a treballadors i directius a l’entrada dels polígons, el repartiment massiu de mascaretes o la vigilància contra el virus reduïnt l’accés de visites a les empreses i controlant als proveïdors. En la segon vessant es troben recomanacions com restar el mínim temps possible en llocs comuns per part dels treballadors, l’increment del grau de neteja i desinfecció a les pròpies empreses o extremar les mesures d’higiene per al personal.

Aquest document suposa una forma de col·laboració més estreta entre les administracions locals i els ens empresarials privats. Des de la Conselleria d’Economia Sostenible ja estan fent arribar el document a ajuntaments, associacions empresarials i empreses. L’objetiu és aconseguir polígons industrials segurs contra el coronavirus per a minimitzar al màxim les conseqüències econòmiques de la pandèmia a les zones industrials.