Home Alcoi L’ocupació turística creix un 4% als establiments hotelers dins d’Alcoi en 2023...

L’ocupació turística creix un 4% als establiments hotelers dins d’Alcoi en 2023 però davalla un 3% fora del nucli urbà

182
0
SHARE
Un dels hotels que existeixen a la ciutat d'Alcoi.

L’ocupació ha augmentat quasi quatre punts percentuals en el conjunt d’hotels i apartaments turístics de la ciutat d’Alcoi durant el 2023, segons reflecteixen les dades de l’observatori turístic que publica la Regidoria de Turisme d’Alcoi en la seua pàgina web. Alcoi comptava en 2022 amb tres hotels i tres allotjaments turístics situats en el seu nucli urbà, que durant eixe exercici van sobrepassar la mitjana d’ocupació del 60%.

Comparant les dades d’eixos mateixos allotjaments amb els resultats de 2023, l’ocupació ha crescut quasi quatre punts, situant-se la mitjana en un 63’8%. Observant cadascun d’aquests establiments en particular, l’ocupació ha crescut en tots l’any passat i fins i tot en tres d’ells -un hotel i dos allotjaments turístics- es supera la mitjana anual d’ocupació del 70%.

Més allotjaments

D’altra banda, cal puntualitzar que l’oferta ha crescut durant l’últim any, sumant-se dos apartaments turístics més, que no s’han inclòs en aquesta comparativa. Pel que respecta als hotels i cases rurals a l’entorn d’Alcoi, la mitjana d’ocupació ha descendit lleugerament, passant del 30% durant 2022 a un 27% aproximadament.

Segons subratlla la Regidora de Turisme, Lorena Zamorano, “Alcoi compta amb una oferta de qualitat, que cada any millora les seues xifres d’ocupació, superant fins i tot les dades prèvies a la pandèmia. Des de la Regidoria de Turisme i gràcies a la col·laboració dels diferents agents del sector, continuem treballant per a consolidar eixa oferta, ampliar-la i diversificar-la, fent de la nostra ciutat una destinació turística atractiva i diferenciada”.