Home Destacats El Consell activa 48M€ per a finançar fins al 40% de les...

El Consell activa 48M€ per a finançar fins al 40% de les inversions de pimes en localitats en risc de despoblament

168
0
SHARE
Mapa amb les localitats valencianes en risc de despoblament .assenyalades amb fúcsia.

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme subvencionarà fins al 40% que les inversions que les petites i mitjanes empreses (pimes) del sector industrial facen a municipis de la Comunitat Valenciana en risc de despoblament. Amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta línia d’ajudes, el director general d’Indústria, Manuel Rosalén, s’ha dirigit per escrit als ajuntaments dels 178 municipis en risc de despoblació, xifra que representa la tercera part del total de localitats de la Comunitat Valenciana.

Segons Rosalén, “aquesta línia de subvencions està concebuda com un instrument per contribuir a restablir l’equilibri poblacional de la nostra Comunitat però també per enfortir l’Estratègia de Reindustrialització que el Consell té previst aprovar en breu per al període 2014-2018.” Dins aquesta Estratègia s’ha establert una subvenció màxima del 30% per a les inversions que facin les pimes industrials a qualsevol punt del territori excepte als municipis en risc de despoblament, on s’ha augmentat fins al 40%.

El director general d’Indústria ha explicat que “l’objectiu de les ajudes és respondre als reptes que es deriven dels continus canvis tecnològics, l’impacte dels quals és global, i davant dels quals cal respondre perquè cap dels territoris de la Comunitat Valenciana quedi enrere”. A més, Manuel Rosalén, en el seu escrit als ajuntaments en risc de despoblament, ha oferit “col·laboració entre les diferents administracions per fomentar la inversió industrial amb la divulgació d’aquests ajuts entre les pimes industrials de cada comarca”.

Fins a 200.000€ per pime

El pressupost global d’aquesta línia de subvencions en règim de concurrència competitiva és de 48.300.000 euros, amb un màxim de 3.450.000 euros per a cadascun dels 14 sectors industrials presents a la Comunitat Valenciana. Entre ells Es troben el tèxtil, plàstic, metall-mecànic, ceràmica, cuir i calçat, valorització de materials, fabricació d’envasos i embalatge, química, paper i arts gràfiques, marbre, pedra natural i àrids, fusta i mobles, joguets, biotecnologia i automoció.

Les actuacions subvencionables seran aquelles que suposen una millora de la competitivitat industrial mitjançant la creació d’un nou establiment industrial, l’ampliació o la millora d’un establiment existent o la diversificació de la producció i canvis essencials en els processos productius en funcionament. El pressupost mínim subvencionable dels projectes d’inversió industrial serà de 20.000€ i l’ajuda màxima que podrà rebre cada empresa beneficiària no superarà els 200.000€.

A més, les inversions s’han de posar en marxa entre l’1 de gener i el 4 de novembre d’enguany. Finalment, la presentació de sol·licituds per a aquestes ajudes serà telemàtica. El termini està obert des de la segona setmana d’aquest mes de febrer i la justificació s’haurà de fer, també telemàticament, fins al 4 de novembre.