Inici Alcoi Una sentència considera correcte el repartiment de càrrecs de confiança entre els...

Una sentència considera correcte el repartiment de càrrecs de confiança entre els partits alcoians

162
0
COMPARTIR

La sentència del Jutjat contenciós administratiu número 4 d’Alacant desestima el recurs de Sandra Obiol, de Guanyar Alcoi, i la obliga a pagar les costes processals en el seu recurs contra la distribució dels càrrecs de confiança de l’Ajuntament alcoià. També ratifica que tot el que es va fer és objectiu i no arbitrari. A més la sentència explica que no és obligatori que els grups de l’oposició tinguen càrrecs de confiança.

Després del plenari del 19 de juny en el qual es va presentar la composició del govern i la seua posterior ratificació en el del 6 de setembre, la portaveu del Grup Municipal Guanyar, Sandra Obiol, va impugnar davant el Jutjat contenciós administratiu d’Alacant la resolució relativa als càrrecs de confiança de la Corporació Municipal. Obiol criticava la distribució de recursos entre els grups de l’oposició establerta llavors. La sentència no sols desestima la impugnació -afirmen els socialistes alcoians-, sinó que a més rebat totes aquestes afirmacions de Guanyar.

La sentència desestima el recurs i expressa imposició de les costes processals causades a la part actora. En primer lloc explica, que per molt que Guanyar diga que tots els grups de l’oposició han de tindre càrrecs de confiança, és el Govern Municipal el que ha de tindre aquests càrrecs i que pot cedir-los si ho considera oportú, però que en cap cas és obligatori.

El portaveu del Grup Muncipal Socialista, Jordi Martínez, ha assegureta que “la sentència no sols ens ha donat la raó en l’objectivitat dels nostres criteris, també ha ratificat el que a Guanyar li semblava un escàndol, i és que els càrrecs de confiança són per a ajudar a gestionar i el govern que és el que gestiona és qui té la potestat per a atorgar aquests a l’oposició, i en aquest cas s’han atorgat tres, sense estar obligats a fer-ho”.

Pel que respecta als criteris del govern alcoià -sempre segons el PSPV de la ciutat dels ponts-, la mateixa sentència, argumenta que són objectius. Jordi Martínez ha subratllat que “no sóc jo el que diu que Guanyar es va equivocar i s’equivoca en acusar-nos d’inventar criteris i de dir que són arbitraris i antidemocràtics. Ha sigut la Justícia la que diu que actuem de forma completament correcta i objectiva”.