Home Destacats L’Orxa presenta la seua estratègia municipal participada pels veïns amb la que...

L’Orxa presenta la seua estratègia municipal participada pels veïns amb la que impulsar el desenvolupament sostenible

305
0
SHARE
Vista panoràmica de l'Orxa.

Aquest dissabte 23 de desembre, a les 12h, l’Ajuntament de L’Orxa presentarà la seua nova estratègia municipal. L’esdeveniment es durà a terme a l’auditori, al carrer de la Vall de Gallinera. Aquest pla representa un pas endavant per a la localitat, desenvolupat a partir d’un procés participatiu amb la ciutadania durant els mesos de juliol, agost i setembre, finançat per la Diputació d’Alacant i l’àrea de presidència de la Generalitat Valenciana.

La nova estratègia municipal de L’Orxa té com a objectius fomentar el desenvolupament sostenible, millorar la qualitat de vida mitjançant la renovació urbana, preservar i promoure el patrimoni cultural i històric i potenciar el turisme. A més, busca crear oportunitats econòmiques, millorar l’accessibilitat i la mobilitat urbana, desenvolupar espais educatius i recreatius, impulsar la innovació tecnològica i cultural, promoure la igualtat i la inclusió social i enfortir la cohesió social.

Cinc àrees principals

El pla estratègic cobreix cinc àrees principals: Urbanisme, infraestructures i medi ambient amb la transformació del Complex Industrial de Raduán i la creació d’espais verds. Cultura, patrimoni i turisme: enfocat en preservar i promoure la cultura local, i en projectes com Smart Village i el Centre de Turisme. Desenvolupament d’oportunitats econòmiques: utilització de recursos industrials per a recerca i indústria i l’impuls d’un model econòmic col·laboratiu. Benestar Social, igualtat, esports i festes: iniciatives per millorar la vida social i educativa, a més de la promoció de l’esport i les festes locals. Projectes de cooperació estratègica: inclou la cooperació amb altres entitats, com el projecte de la Via Verda del Serpis amb Villalonga.

L’esdeveniment oferirà una oportunitat per a la ciutadania de L’Orxa i altres interessats de conèixer els detalls del pla i com aquest afectarà la vida diària a la localitat. Aquest pla, elaborat per Crea 360 SL, representa un stock de projectes a desenvolupar per a l’Orxa, marcant un nou capítol per a la localitat.