Home Alcoi Mauro Ferre Sanfrancisco aconsegueix la beca de medicina ‘Ana i Camilo Gisbert...

Mauro Ferre Sanfrancisco aconsegueix la beca de medicina ‘Ana i Camilo Gisbert Pascual’

267
0
SHARE

Un any més, l’Ajuntament d’Alcoi ha convocat la beca municipal per a estudiants de medicina. La Beca d’Estudis de Medicina ‘Ana i Camilo Gisbert Pascual’, amb una dotació de 2.250 euros correspon a Mauro Ferre Sanfrancisco.

La Beca d’Estudis de Medicina ‘Ana i Camilo Gisbert Pascual’ és una beca per a ajudar econòmicament les persones que realitzen estudis en el camp de la Medicina durant el curs 2019/2020.
La beca aquest any serà per a Mauro Ferre Sanfrancisco, alcoià de 23 anys que actualment estudia 6é de medicina a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

El jove premiat destaca que «Ja quasi en els darrers passos de la meua formació de pregrau, i encara que en un any molt atípic derivat de la pandèmia pel SARS-CoV-2, estic podent cursar per el moment els rotatoris clínics que constitueixen les pràctiques finals de la titulació».

Respecte als seues objectius a curt termini afirma que «el primer n’és poder finalitzar el grau i assolir les habilitats essencials i competències transversals de pràctica i raonament clínic per a poder desenvolupar-me en un futur professional pròxim».

A mitjà i llarg termini, explica Ferre que «estic iniciant la preparació per a l’examen MIR, i el meu objectiu es preparar-lo per a poder optar a una de les places de Formació Sanitària Especialitzada. Aquelles especialitats que més em criden l’atenció són les que tenen un perfil de mèdiques, i encara que a dia de hui no tinc clara una en concret, m’interessen molt un gran ventall com pediatria, psiquiatria, nefrologia, reumatologia, hematologia, medicina interna, atenció primària… ja que comparteixen en la meua opinió moltes característiques comunes. Finalment, a llarg termini , m’agradaria adquirir els coneixements i habilitats necessàries per a oferir una bona atenció assistencial als meus pacients, sentir-me realitzat com a professional i persona i aprendre de manera continuada al llarg del meu exercici professional»
«Ha sigut, per a tots , un any amb unes circumstàncies inèdites i que han requerit molta capacitat d’adaptació i resiliència. Per tant, per a mi a mi obtenir aquesta beca ha suposat una molt bona notícia i un impuls d’energia i il•lusió per a continuar endavant amb aquest últim curs i amb la preparació posterior per a l’examen MIR. Moltes gràcies a l’Ajuntament d’Alcoi i al departament de Sanitat per aquesta oportunitat i salutacions» ha destacat, Mauro Ferre.
El regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig, ressalta que «aquesta és una xicoteta aportació que fem des de l’Ajuntament d’Alcoi per reconèixer la importància de la medicina i també el paper de la figura del metge a través d’aquesta convocatòria que ajudarà a un estudiant de la nostra ciutat a seguir amb els seus estudis».
La valoració de les sol•licituds presentades s’efectua atenent principalment als resultats acadèmics, puntuant també el no haver gaudit d’aquesta beca en edicions anteriors, el currículum de la persona sol•licitant (cursos, congressos, seminaris, jornades…), el nivell d’estudis a cursar i l’estat socioeconòmic de la unitat familiar.