Home Cocentaina Més de 10 anys després comencen les obres per a millorar el...

Més de 10 anys després comencen les obres per a millorar el tractament d’aigües a la depuradora dels Algars de Cocentaina

0
SHARE

S’han iniciat les obres de construcció del tractament terciari de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) dels Algars de Cocentaina per a la reutilització de les aigües per a ús industrial. Açò possibilitarà que els polígons industrials de la capital del Comtat facen ús d’aigua reciclada per als seus processos, donant-li una segona vida a l’aigua que abans s’abocava als rius.

Aquesta segona fase de l’obra va estar aturada durant més de 10 anys fins que en gener de 2021 es va adjudicar amb un termini d’execució previst d’un any. El pressupost d’aquesta obra és de 2.367.531,52€ (IVA inclòs) i va a càrrec de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) de la Comunitat Valenciana.

L’obra consistix en la instal·lació del sistema de tractament d’eliminació de nutrients i tractament terciari, així com l’ampliació de la capacitat de la depuradora mitjançant un procés de membranes (MBR).

Mireia Estepa, Alcaldessa de Cocentaina, ha celebrat la notícia apuntant que “que les indústries contestanes puguen fer ús d’aigua reciclada suposa la reutilització d’un bé escàs i és un gran pas cap a la sostenibilitat”.

Canvi de nom a la instal·lació

L’edil també ha sol·licitat a l’EPSAR el canvi de nom de la depuradora a la qual ells es referixen sempre com a EDAR d’Alcoi, quan el seu nom hauria de ser EDAR dels Algars, ubicació on es troba la instal·lació. “Sols volem que a la depuradora li se denomine com cal, per respecte i perquè està en la pedania dels Algars i, per tant, pertany a Cocentaina”.