Home Cultura Més de 2.000 persones i 20 carrosses participen del Carnestoltes més multitudinari...

Més de 2.000 persones i 20 carrosses participen del Carnestoltes més multitudinari a Muro

0
SHARE

Més de 2.000 persones, 2 carrosses i un llarg seguit de ballets i coreografies. És el balanç del Carnestoltes més conegut de l’interior alacantí que es celebra a Muro. La participació augmenta a una festivitat que atrau a veïns de tota la muntanya alacantina per a gaudir d’una festa que enguany ha modificat el seu recorregut amb bona acollida per part del públic.

La celebració del Carnestoltes és especialment seguida pels més menuts, que ja durant tota la passada setmana han dut a terme activitats als respectius centres escolars de la muntanya alacantina. La participació sol ser menys nodrida a per part dels majors a la majoria de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. No obstant, a l’interior alacantí hi ha una població que destaca pel creixent seguiment que registra aquesta festivitat. És Muro, on es celebren una de la desfilada de Carnestoltes més coneguda de tota la província d’Alacant.

L’edició de 2020 s’ha presentat amb una important novetat dins de l’organització. Si habitualment el recorregut de l’acte travessava el casc antic murer, enguany l’organització ha decidit modificar el trajecte per a allunyar-lo del centre de la població. Una decisió que ha sigut rebuda de bon grau per part dels veïns i visitants, a tenor de la participació. Més de 2.000 persones provinents de tot l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han participat de la desfilada a Muro. Moltes d’elles ho han fet pujades en les més de 20 carrosses que han desfilat.

Els preparatius per a la festa del Carnestoltes a Muro comencen setmanes abans de la celebració. Els murers i visitants posen en marxa un autèntic espectacle en el que es barregen els trages típics amb altres purament innovadors. Com sempre, l’actualitat ha marcat alguns dels dissenys, entre els que ha aparegut el Coronavirus o els arxiconeguts ‘Satisfyers’.

La festa s’ha allargat fins a altes hores de la matinada en les dos discos mòbils habilitades per l’Ajuntament de Muro.