Inici Alcoi Més de 80 comerços hostalers d’Alcoi amplien terrasses en Fase I, perdent...

Més de 80 comerços hostalers d’Alcoi amplien terrasses en Fase I, perdent menys de 70 places a tota la ciutat

219
0
COMPARTIR

El tancament del sector hostaler durant quasi dos mesos degut al Covid19 ha suposat per a ells tota una prova de resistència. Per a no perdre establiments, ajuntaments com el d’Alcoi han eliminat el cobrament de taxes, entre la que es troba la de terrasses i vetladors. Aquestes superfícies són les úniques que poden ser obertes per bars i restaurants durant la Fase I del desconfinament en la que es troba el Departament de Salut d’Alcoi.

El Consistori alcoià també ha oferit als establiments que ho desitgen la possibilitat d’ampliar l’extensió de les seues terrasses per a tindre mes capacitat i, per tant, ingressos. Vora un centenar d’establiments de tota la ciutat han demanat poder acollir-se a aquesta possibilitat, que requerix d’un estudi individualitzat de cada cas. El límit no és altre que garantir l’espai per als vianants allà on hi hagen terrasses per a les que hagen demanat ampliació.

El 90% de les peticions per a engrandir les terrasses alcoianes ha tingut resultat positiu, pel que de les 1.974 places disponibles als bars i restaurants de la ciutat abans de la crisi, la capacitat es quedarà en 1.907. A aquesta mesura cal afegir la previsible peatonalització de diverses zones d’Alcoi en les que es concentren aquests establiments. A més, la Fase II del desescalament preveu l’apertura dels interiors dels establiments hostalers, que s’afegirà a l’ampliació de les terrasses alcoianes.