Home Beniarrés Veïns i visitants honren a la Mare de Déu de la Cova...

Veïns i visitants honren a la Mare de Déu de la Cova Santa per a tancar les Festes de Beniarrés

0
SHARE

Al llarg de tota la passada setmana, la localitat de Beniarrés ha celebrat els seus dies grans amb. Ho ha fet amb els seus Moros i Cristians a una localitat que, com ocorre a moltes altres de la comarca del Comtat, celebra els seus actes festers aprofitant les vacances. No son poques les persones nascudes en aquestes localitats que han hagut d’emigrar buscant un futur millor. Ara bé, tots ells tornen a la població que els va veure nàixer per a gaudir de la germanor i la diversió que reina durant els festejos estivals i retrobar-se amb els seus éssers volguts.

En el cas de la localitat del Benicadell, ha celebrat entre els dies 14 i 18 d’agost unes Festes de Moros i Cristians molt esperades. Tant que han convertit els carrers en reguers humans, ja que la localitat ha rebut centenars de visitants en aquestes jornades. Primer amb una participativa Entrada que tvA ha emès en directe; i posteriorment amb l’eixida de la patrona, la Mare de Déu de la Cova Santa pels carrers de la localitat. Amb poc més de mil habitants, la processó en honor a la patrona ha congregat a més participants que habitants té Beniarrés.

Un dels actes més participatius dels festejos

Aquesta és una realitat que es repeteix any rere any gràcies a la devoció que els beniarresins tenen cap a la seua patrona. Tanta que fa d’aquesta processó un dels actes més participatius de les Festes que acaben de tocar a la seua fi. Des de majors fins els més menuts han tret al carrer les seues millors gales per a acompanyar a la Mare de Déu de la Cova Santa, cantar l’himne en el seu honor i concloure una de les recents edicions de les Festes de Beniarrés més concorregudes que es recorden.

Els xiquets que han pres la comunió enguany i els propis festers també participen de la processó, on a més existeix una elevada càrrega de sentiment.