Home Cultura Multitudinària participació en la Romeria al Nostre Senyor Robat que recorre el...

Multitudinària participació en la Romeria al Nostre Senyor Robat que recorre el trajecte entre Tibi i Onil

0
SHARE

Com cada any quans s’apropa el final del mes de novembre, diverses localitats de la Foia de Castalla s’endinsen en la que és una de les seues grans tradicions religioses: el Nostre Senyor Robat. A punt d’arribar als 2 segles d’història, aquest fet està considerat com un miracle pel Vaticà degut a que la sagrada forma que va ser sostreta de l’església d’Onil continua a dia de hui estant incorrupta. Un fet que motiva des de fa més de 2 dècades la romeria que recorre el trajecte entre Tibi i Onil –les dos localitats implicades-, passant per Castalla.

Enguany les previsions d’assistència a la romeria han estat superades per una assistència massiva de romers, que han omplert fins a 4 autobusos ja a Onil. Tots ells commemoren la troballa del relicari i les joies que van ser robades al 1824 i posteriorment trobades al paratge de La Pedrera de Tibi. Ho fan recorrent els 21 quilòmetres que separen les dos localitats a peu i en un ambient festiu que enguany s’ha vist acompanyat per una climatologia pròpia de la primavera. La diversió i unes bones dosis de menjar i beguda no falten al llarg de tot el camí.

Camí als 2 segles d’història

El trajecte comença amb una xocolatada per a agafar forces a Tibi abans d’emprendre la marxa cap a la vila de les nines. El pas per la Pedrera i l’esmorzar al paratge del Forcall repliquen el recorregut que les autoritats van realitzar per a tornar la sagrada forma a l’església colivenca fa ara 199 anys. Després de passar per Castalla, els centenars de romers arriben a Onil, on reposen forces després de retre homenatge al Nostre Senyor Robat, incorrupte des de fa vora 2 segles.

Tot i que la romeria ja ha tingut lloc, la festa gran del Nostre Senyor Robat es celebra aquest dimarts 28 de novembre a Onil amb actes religiosos i la tradicional processó.