Home Cocentaina Proposen un cens de solars a Cocentaina per a donar-los ús públic,...

Proposen un cens de solars a Cocentaina per a donar-los ús públic, sostenible i amb perspectiva de gènere

477
0
SHARE

Els successius enderrocaments d’immobles que la manca de manteniment obliga a escometre per a evitar mals majors deixen solars buits a bon part dels cascs antics de cada localitat. Uns buits on s’acumulen restes degut a l’abandonament al que solen estar sotmesos aquests terrenys, que acaben convertint-se en una mena d’abocadors en ple centre de les localitats.

Aquesta situació es dona a ciutats com Alcoi i també a Cocentaina, on Compromís-Col·lectiu 03820 ha proposat elaborar un cens amb els solars existents actualment a la vila comtal. L’objectiu és saber amb quantes superfícies d’aquest tipus compta la capital del Comtat per a atorgar-los un ús. S’acabaria així, consideren des de la formació valencianista, amb situacions insalubres a alguns punts del casc antic contestà. Per a aconseguir-ho hi hauria que comptar amb el vist i plau dels propietaris d’aquestes superfícies.

La proposta ha sigut llançada a l’Ajuntament, al que s’insta a quantificar el nombre de solars. Compromís també proposa que un procés participatiu determine posterioment els usos a donar a aquestes superfícies abandonades. Això sí, aboguen per usos públics, sostenibles amb el medi ambient i en els quals es tinga en compte la perspectiva de gènere a l’hora de programar activitats.