Home Destacats Muro convoca a tota la muntanya alacantina a gaudir del seu conegut...

Muro convoca a tota la muntanya alacantina a gaudir del seu conegut Carnestoltes el proper 10 de febrer

286
0
SHARE
Les dos regidores mureres durant la presentació del Carnestoltes 2024.

El dissabte 10 de febrer Muro tornarà a ser epicentre del Carnestoltes. L’Ajuntament ha presentat una nova edició d’aquesta popular festa, en la qual vol tornar a l’essència de la desfilada impulsant la participació a peu i guanyant així una major proximitat e interacció amb el públic. El Carnestoltes de Muro és un reclam per a la gent de les comarques de l’Alcoià i El Comtat i s’espera comptar amb una gran participació. El cartell guanyador d’aquesta edició ha sigut dissenyat pel veí de Xàtiva Sergio Iborra.

La desfilada s’iniciarà a les 19.00h en l’Avinguda Pais València i discorrerà pels carrers habituals fins a la Plaça del Matzem, on continuarà la festa. El recorregut estarà amenitzat amb diferents grups musicals, batucades, xarangues i ballets, però sobretot es comptarà amb la presència de veïns i visitants que gaudiran i faran que el públic present es divertisca al seu pas.

Un jurat popular realitzarà les votacions dels grups inscrits en el concurs de disfresses per a determinar els guanyadors que obtindran quanties de 400, 250 i 200 euros. El lliurament es realitzarà en finalitzar la desfilada en la carpa situada en el Matzem.

En aquesta edició, la Regidora de Festes, Sara Beneyto, ha incidit en tornar a l’essència del Carnestoltes. “Volem que la gent participe en la desfilada a peu, ja que pensem que és la manera de guanyar proximitat cap al públic, s’interactue més i d’aquesta manera la gent que acudeix a veure’l puga admirar les disfresses més de prop” ha assegurat.

“Igualment, l’Ajuntament continuarà recolzant a aquelles persones que vulguen participar en carrossa en altura, sabem que hi ha molts grups d’amics, entitats, etc… que treballen unes disfresses que requereixen d’una certa posada en escena, aspecte que també valorem, però no volem que es deixe arrere la vertadera essència del carnestoltes murer, que és el de desfilar a peu de carrer”, considera la regidora.

Una vegada acabada la desfilada, la festa seguirà en la carpa instal·lada en la Plaça del Matzem, que estarà ambientada amb tres DJ: Sergio Tormo, Sam Benavent i Sergio Garcia, des de les 20.00 a les 4.30h de la matinada. Als voltants hi haurà foodtrucks, una xurreria i llocs de llepolies perquè grans i xicotets puguen reposar forces durant la nit festiva.

Carnestoltes Infantil

De manera prèvia al dia gran, el divendres dia 9 de febrer a partir de les 19.00h, serà el torn dels més xicotets. A partir de les 17.30h, des de la Plaça de l’Ermita es realitzarà una desfilada perquè el públic infantil, acompanyat de familiars i amics, puga lluir les seues disfresses i divertir-se al so de la música. El recorregut també culminarà en el Matzem, on seguirà la festa.

Per la seua banda, la Regidora de Cultura, Elia Calbo, ha puntualitzat que “volem que el Carnestoltes es gaudisca per part de tots els veïns i veïnes de totes les edats. Que els adults acompanyen als xiquets a viure aquesta tradició festiva demostrant que el futur del Carnestoltes murer està garantit i que s’inculca des de xicotets”. Per acabar, ha assenyalat que “esperem que hi haja una gran participació i acceptació, com és habitual”.

Diversió amb control i respecte

Tal com va anunciar l’Ajuntament de Muro en setmanes anteriors, també s’ha dut a terme la Junta de Seguretat per a un esdeveniment que congrega a milers de persones. En la reunió s’ha realitzat una revisió del dispositiu previst per a garantir el seu transcurs amb totes les garanties de seguretat. Entre altres, s’han previst dispositius policials per a controlar el trànsit, la seguretat del municipi i l’extraradi, així com les entrades i eixides al municipi per carretera.

Per altra banda, s’instal·larà un Punt Violeta i uns codis QR en els establiments perquè davant qualsevol indici de violència o situació de risc puga contactar-se amb la Policia i així garantir la seguretat de totes les persones participants.

A més, des de les Xarxes Socials es llançarà una campanya de conscienciació contra el consum d’alcohol en menors per a incidir en les conseqüències que comporta la ingesta de begudes alcohòliques.