Home Alcoi Ajuntament i ASJ comencen a perfilar l’edició del Trofeu Filaes d’enguany per...

Ajuntament i ASJ comencen a perfilar l’edició del Trofeu Filaes d’enguany per al 29 i 30 de març a Alcoi

233
0
SHARE
Un instant de l'assemblea preparatòria per al Trofeu Filaes d'Alcoi.

El Centre d’Esports d’Alcoi ha acollit aquesta passada setmana la primera reunió per parlar de l’organització del Trofeu Filaes que tindrà lloc els dies 29 i 30 de març de 2024. Han presidit la reunió el Regidor d’Esports, Alberto Belda i el vocal de l’Associació de Sant Jordi, Tomás Cantó, acompanyats pel tècnic del Centre d’Esports d’Alcoi.

En la reunió d’han dut a terme diferents acords, com que en cas d’empat en categories adultes es tinga en compte els gols a favor; o que en veterans s’adopte la normativa de la lliga pel que fa a l’edat -és a dir, que puguen jugar 3 persones d’entre 32 i 35 anys, havent de tindre la resta 35-. També s’ha acceptat per unanimitat una proposta de la Filà Maseros perquè els inscrits en futbol 7 veterans també puguen estar en futbol sala sénior. A més, s’ha atés una petició de la Filà Ligeros perquè hi haja un vestuari femení per al futbol sala, tal com ja hi ha per al bàsquet.

Aforament complet

El Regidor d’Esports, Alberto Belda, ha recordat que tot i ser una competició que uneix festa i esport, cal tindre en compte que no es poden entrar ‘litros y litros’ als pavellons, i que les botelles i gots de vidre poden suposar un perill. També ha explicat que el darrer any va haver-hi problemes d’aforament en omplir-se inclús les escales, cosa que no pot passar pel perill que comporta.

Per la seua banda, el vocal de l’Associació de Sant Jordi, Tomás Cantó, ha explicat que aquest any s’ampliaria la cobertura del segur dels participants. En la reunió s’ha parlat d’una proposta dels Primers Trons per reduir les competicions amb menys filaes participants i portar totes les competicions al poliesportiu, deixant de jugar-se el bàsquet a San Vicente de Paúl, reduint-se el pàdel a una parella per filà i eliminant modalitats com la cursa camp a través i la cursa de bicicletes de muntanya. S’ha acordat que la proposta s’hauria de treballar i concretar amb temps, i planificar-la per a la pròxima edició.

Participació

El passat any, el Trofeu Filaes va augmentar la seua participació fins als 1.617 participants, sent competició amb més filaes petanca amb 27, pàdel amb 26 i futbol sala sénior amb 25. La cursa camp a través va ser la quarta competició amb més participants amb 22 filaes, seguida de la cursa de bicicleta de muntanya i el bàsquet amb 15 filaes participants, màxim històric amb 3 més que l’any anterior.

Continuen aquesta classificació de modalitats amb més filaes participants el futbol 7 veterans amb 13 i tenis taula amb 12. Les competicions d’infantils van tindre 11 filaes, cadet 10, juvenil 8 i aleví 7, sent aquesta l’única que va baixar respecte als darrers anys. La pilota valenciana va tindre 6 filaes participants.