Home Destacats Muro llança el Bo Tardor i l’obri als pobles veïns per a...

Muro llança el Bo Tardor i l’obri als pobles veïns per a aportar fins a 100.000€ al comerç local

538
0
SHARE

Durant els dos anys més durs de la pandèmia de la Covid19, el sector comercial ha sigut un dels que més ha patit. Les restriccions a la mobilitat i el distanciament social van suposar per als comerciants una minva important en les seues vendes de que molts encara no s’han recuperat. De fet, no han sigut pocs els comerços que han tancat portes a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a causa del coronavirus, seguit per la crisi de materials i l’actual d’inflació. Ara bé, també han comptat amb ajudes extraordinàries per a superar aquesta situació.

En el cas del sector terciari, moltes d’eixes ajudes s’han materialitzat en forma de bons de comerç, llançats per totes les administracions. Aquesta eina ofereix als clients la possibilitat de veure finançada amb diners públics la meitat del cost dels productes que volen adquirir. Una mesura que torna entre l’1 de setembre i el 14 d’octubre a Muro. Sota el nom ‘Bons Muro Tardor’, finançaran la meitat dels 50.000€ que esperen aportar als vora 50 comerços locals que s’han sumat per ara a la iniciativa, excloent en aquesta convocatòria els que presten serveis.

Accessibles als veïns de la resta del Comtat

Els bons de consum abasten quantitats des de 10 a 150€ i busquen que qualsevol ciutadà de Muro puga beneficiar-se de la iniciativa, inclús en comerços amb escàs valor dels productes que venen. Una de les principals novetats de la convocatòria de bons d’enguany és que els veïns de localitats properes també podran adquirir-los. Des de l’Ajuntament són conscients de que habitants de les localitats del Comtat duen a terme part de les seues compres a la localitat.

L’actual convocatòria és possible gràcies al finançament de la Generalitat, encara que cap a final d’any s’espera altra campanya a càrrec dels fons de Diputació.