Home Alcoi El 7 de setembre comença el procés per a aclarir què va...

El 7 de setembre comença el procés per a aclarir què va passar al geriàtric Domus Vi d’Alcoi amb la Covid19

0
SHARE
Exteriors de la residència Domus Vi d'Alcoi.

Des del 2021 que la Plataforma de Víctimes de la Domus Vi d’Alcoi porta tractant de conèixer a què es deu el fet de que la residència alcoiana fora una de les que major mortalitat registrara degut a la Covid19 a l’inici de la pandèmia. Des d’eixa data hi ha una denúncia interposada als jutjats per a que s’investigue l’actuació de la multinacional propietària del centre durant els primers compassos de la crisi sanitària.

Ara, el procés d’investigació ja té una data clau: el 7 de setembre. En eixa jornada estan citades les tres parts implicades -plataforma, Domus Vi i asseguradora- per a l’audiència prèvia al juí que ha d’aclarir què va ocórrer el geriàtric durant aquelles setmanes. La plataforma denunciant aglutina a un total de 18 de les 74 víctimes per coronavirus que va registrar el centre, una de les majors mortandats per coronavirus registrades a tota Espanya.

Denúncia civil, no penal

La denúncia interposada és de caràcter civil i no penal, fet que impedirà que -en cas que el jutge determine culpabilitat per part de Domus Vi- els responsables del centre entren en presó. Això suposa que, en cas de guanyar -hi ha una important asseguradora implicada en el cas-, els familiars de les víctimes rebrien una indemnització econòmica. Per als familiars, suposa una oportunitat per a evitar que el tracte als usuaris que ja van denunciar en el passat puga produir situacions com la de la residència alcoiana.