Home Cultura Muro programa una completa agenda per a celebrar el Nadal amb un...

Muro programa una completa agenda per a celebrar el Nadal amb un mes d’activitats

291
0
SHARE
Un instant de la Cavalcada dels Reis Mags a Muro, en una imatge d'arxiu.

Amb l’arribada del mes de desembre, Muro inicia el programa d’actes previst per a les pròximes festes de Nadal i Reis Mags. Un programa d’activitats en les quals estan involucrades diferents àrees de l’Ajuntament i que compten amb el suport de diverses entitats locals.

El programa dels actes centrals d’aquestes festes ha arrancat aquest diumenge 3 de desembre amb la presentació del cartell anunciador de la CXXIII Cavalcada de Reis de Muro, que es descobrirà a la façana de l’Ajuntament, a la Placeta Molina, a les 18.00 hores i que continuarà amb la posterior encesa de l’enllumenat de Nadal, a les 18.30 hores.

ja el 17 de desembre, des de la Regidoria de Turisme s’ha organitzat en Muro una Gimcana Nadalenca pel carrer, oberta a totes les persones que hi vulguen participar.

Ja el 23 de desembre, per anar fent ambient de Nadal, a l’església Sant Joan Baptista de Muro, el Cor Parroquial oferirà un repertori de Nadaletes, a les 20.00 hores. Eixe mateix dia, de 18.00 a 21.00 hores, l’Associació de Comerciants de Muro ha organitzat una xocolatada i posarà una màquina de núvols de sucre, al Castell on estaran el Patge Reial i els Elfos per atendre el desitjos dels més menuts. També a Setla hi haurà una xocolatada i recorregut pel poble per demanar l’asguinaldo a les 19.00 hores.

Nit de Nadal

A Muro, serà la Colla de dolçaines i percussió de Muro, La Xafigà qui eixirà a demanar l’asguinaldo amb els veïns i veïnes, a partir de las 17.30 hores des de la seua seu en l’antiga estació, Av. Gandia. Per altra banda, el Grup de Danses Baladre, acompanyat de la seua rondalla, també recorrerà els carrers de la localitat per a demanar l’asguinaldo, a les 17.00 hores. L’acte està obert a tot el públic que vulga sumar-se i arrancarà des de la seu del grup.

Cap d’Any

La recollida de cartes amb els desitjos de tots els xiquets i xiquetes de Muro tindrà lloc en el tradicional Dia del Patge i la seu Burreta, a les 19.00 hores. La comitiva eixirà des de la rotonda de Sant Antoni cap a l’avinguda de València fins a l’ermita i després pel carrer Sants fins al Matzem. El Patge també recorrerà els carrers de Benàmer, a les 19.00 hores del dia 2 de gener i, en acabar, al voltant de les 20.00 hores, estarà a la plaça de les Escoles de Setla.

El dia de la Cavalcada, i donat el bon acolliment d’anys anteriors, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar muntaran el seu Campament Reial amb tot el seu seguici al camp de futbol del Patronat, on estaran preparant tots els desitjos en forma de regals que repartiran eixa mateixa vesprada.

L’esperada Cavalcada començarà a les 18.30 hores, amb el seu tradicional recorregut pels carrers de Muro. Els Reis també visitaran la pedania de Setla, amb la seua pròpia Cavalcada que recorrerà els carrers acompanyats pels veïns i veïnes, a les 20.00 hores. Les activitats centrades en la festivitat de l’Epifania compten amb la col·laboració de la Nova Associació Cultural Reis Mags de Muro.

Escoleta de Nadal

Al costat dels actes oficials, amb motiu de festes de Nadal, s’han organitzat diferents iniciatives en les quals participen entitats locals, com l’Escoleta de Nadal que tindrà lloc al Col·legi CEIP El Bracal, del 26 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener, i que compta amb la col·laboració de l’AMPA del centre i la del CEIP Montcabrer. La iniciativa està oberta a tots els xiquets i xiquetes d’entre 4 i 12 anys i es pot assistir una setmana o per dies solts, de 9.00 a 13.00 hores. Les places són limitades, amb inscripció prèvia.

Concurs de betlems i aparadorisme

Per no perdre una de les tradicions més populars de Muro, com és el muntatge del betlem, es celebrarà el Concurs de Betlems organitzat des de la Regidoria de Cultura. Per a participar, el termini d’inscripció acaba l’11 de desembre, a les 14:00 hores. La visita als betlems serà el 12 de vesprada. Hi haurà 2 categories segons la grandària i es donaran 3 premis per categoria, valorats en 150€, 90€ i 60€.

Així mateix, com és habitual en aquesta època de l’any, tindrà lloc el Concurs d’Aparadorisme, impulsat des de la Regidoria de Promoció Econòmica. Els aparadors participants hauran d’estar amanits per al 8 de desembre, ja que la visita dels membres del jurat està prevista entre l’11 i 13 de desembre.