Home Cocentaina Ni el tancament preventiu pel vent desllueix la 677 edició de la...

Ni el tancament preventiu pel vent desllueix la 677 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina

0
SHARE

La vila de Cocentaina i en general totes les comarques de l’interior de la província d’Alacant acaben de clausurar una nova edició del seu gran esdeveniment comercial: la Fira de Tots Sants. Celebrada ininterrompudament des del 1346, aquest certamen suposa la major injecció econòmica que rep la capital del Comtat al llarg de tot l’any. Més de 800 expositors amb productes per valor de 52M€ i una extensa programació cultural i d’oci han mantingut de gom a gom els carrers contestans durant una fira que, com en 2022, ha tingut 5 dies de duració.

Tot i això, el temporal de vent que ha patit tot el país ha tingut conseqüències per al gran esdeveniment contestà. I és que les fortes ratxes i l’alerta roja decretada per la Generalitat han obligat a l’organització a prendre mesures preventives. Tant que la Fira de Tots Sants ha estat tancada al públic durant quasi tota la jornada del dijous 2 de novembre i fins les 18h del dia 3. Una decisió dura però presa en funció a les destrosses que s’han arribat a produir en algunes parades com a conseqüència dels forts vents. La zona més afectada pel tancament ha sigut la de les atraccions per als més menuts.

Cap de setmana de gom a gom

La normalitat ha tornat als carrers contestans durant la fira ja en el cap de setmana, coincidint amb les dates en les que s’esperava la major aglomeració de visitants. Tot i que encara no hi ha dades definitives, ja el dissabte la xifra de persones que havien transitat pel certamen rondava les 440.000, pel que s’estima que l’assistència total superarà sobradament el mig milió de visitants tot i el dia i mig de tancament del certamen. Entre els visitants no han faltat personalitats polítiques i diferents actors socials.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina dedica la jornada d’aquest dilluns a oferir diversió a preus populars als més menuts, ja fora de la celebració oficial del certamen.