Inici Alcoià Nou terratrèmol d’1,8 graus Richter amb epicentre a 5 quilòmetres sota Benifallim

Nou terratrèmol d’1,8 graus Richter amb epicentre a 5 quilòmetres sota Benifallim

100
0
COMPARTIR

La vesprada d’aquest dimecres 18 de novembre ha vingut acompanyada d’un nou terratrèmol a les comarques interiors de la província d’Alacant. És el segon en menys d’un mes després del que fa setmanes es va deixar sentir a tot l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En l’anterior episodi, moltes llars van veure tremolar les seues làmpares i menatge degut a la potència del sisme, encara que aquest segon episodi ha sigut diferent.

Ha sigut vora les 5 de la vesprada de dimecres quan l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha detectat un terratrèmol situat a 5 quilòmetres de profunditat per davall de la localitat de Benifallim, a la comarca de l’Alcoià. Aquesta zona està travessada per diverses falles i és habitual que es produisquen tremolors relativament a sovint. No obstant, la força del sisme, de tant sols 1,8 graus en l’escala Richter, l’ha fet imperceptible per als habitants de la muntanya alacantina.

Hores abans s’havien produït altres dos terratrèmols de similars condicions al Golfo de València i La Vila Joiosa. Cap dels tres moviments de la Terra han causat danys, ni tant sols incidències, segons han comunicat fonts del serveis d’emergències de la Comunitat Valenciana.