Home Alcoi Obres i Serveis executa més de mig milió d’euros en contractes menors...

Obres i Serveis executa més de mig milió d’euros en contractes menors a la ciutat d’Alcoi

363
0
SHARE

La regidoria d’Obres i Serveis ha executat durant els mesos d’abril, maig, juny i juliol prop de 50 contractes menors d’obres, serveis i subministraments, tots ells encaminats al manteniment i millora de la ciutat. En total, els 49 contractes executats ascendeixen a un cost de 568.205 euros i estan englobats tant en la millora de l’enllumenat com en el paviment, millora d’àrees infantils, aigua, jardins, accessibilitat i edificis municipals.
Recordem que el Pla ReactivAlcoi per a pal·liar els efectes causats per la crisi provocada per la Covid-19 en els diferents sectors econòmics i socials de la ciutat inclou mesures tributàries i ajudes directes per a l’hostaleria, el comerç, autònoms i micropimes. Una de les mesures d’aquest pla és la de realitzar contractes menors a empreses de la comarca, sempre que siga possible, amb la intenció de reactivar tant el sector de la construcció com els sectors auxiliars.
Els contractes més elevats, amb un cost superior als 20.000 euros corresponen a obres realitzades en diferents punts de la ciutat. El muntant més alt amb 48.000 euros és per la pavimentació del barri de la Sang, seguit de la construcció de la nova rotonda entre la Carretera Font Roja i la Filà Verds amb prop de 46.000 euros. Les actuacions de manteniment en el Camí de les Llacunes, la coberta del bar del Poliesportiu Francisco Laporta, el condicionament d’una zona per a gossos al parc de Cantagallet, la xarxa d’abastiment d’aigua potable en la zona del Preventori i la coberta del Templete de la Glorieta són altres contractes d’obres que han superat els 20.000 euros.
Els parcs infantils ha sigut una de les zones urbanes amb més actuacions amb prop de 55.000 euros d’inversió acumulada en diferents contractes com la reparació de jocs, substitució de sòl de seguretat i dotació d’ombres. Les zones enjardinades també han rebut atenció municipal, realitzant-se actuacions en la zona del riu Riquer, enfront del Museu de Bombers, amb una inversió d’11.000 euros; treballs de manteniment i millora de les bardisses en diverses zones amb un cost total de més de 16.000 euros; endoteràpia en arbrat de diferents zones de Batoi, el centre i Zona Nord; el desbrossament de la zona del riu Riquer o el desbrossament i enjardinament en el carrer Carmen Vidal.
Pel que respecta a la millora tant de les voreres com del paviment de la calçada, a més de les obres ja mencionades com la rotonda del carrer Filà Verds o la pavimentació de la Sang, també s’han realitzat actuacions en les zones de vianants dels ponts de la Petxina, Sant Roc i Maria Cristina; reparació de la inclinació de l’Alameda Camilo Sesto; el rebaix de les vorades de la zona de les Llometes; adequació de les voreres en la zona nord del Cementeri Municipal; reparació del barranc de Na Lloba o el pas de vianants elevat en la carretera Banyeres, entre d’altres actuacions.