Home Destacats Onil convoca la I Fira de la Nina com a nou reclam...

Onil convoca la I Fira de la Nina com a nou reclam turístic i buscant ser referent del Nadal

0
SHARE

El més de desembre sòl ser associat per tothom amb les festes del Nadal. Només començar el darrer mes de l’any, moltes poblacions s’afanyen a presentar tot un seguit d’activitats relacionades amb els Nadals. Les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla celebren de valent aquestes dates, especialment amb l’arribada dels Reis Mags. Molts dels regals que porten amb ells es produeixen a les comarques, i entre ells destaquen les nines. La localitat d’Onil és, des de fa més de 150 anys, el bressol de la producció nacional d’aquest producte.

Per això, programa per a aquest final de 2022 un esdeveniment que fa anys que ronda per la població: la I Fira de la Nina -que ja va avançar en exclusiva tvA-. És el producte estrella de la que és coneguda com a ‘Vila de les Nines’, on a dia de hui existeixen 23 fàbriques dedicades a fabricar-les. Totes elles participen del certamen, que s’ubicarà a l’Avinguda de la Constitució, i en que qual podran vendre vàries de les seues referències. La Fira de la Nina aspira a convertir-se en referent del Nadal a la muntanya, afegint-se així a altres certàmens com les fires del Nadal d’Alcoi i Ibi, o la del torró de Xixona.

Programació per a tota la família

La I Fira de la Nina d’Onil no solament és un aparador per a poder admirar i adquirir nines per al Nadal amb la màxima qualitat. També suposa una oportunitat per a dinamitzar turisme i hostaleria degut a la quantitat de visites que s’esperen. Per a contribuir a aconseguir-les, l’Ajuntament d’Onil ha preparat tres jornades –16, 17 i 18 de desembre- plegades d’activitats d’oci i culturals. Música en directe i tallers per als més menuts centren bona part de la programació durant les 3 jornades de la fira.

El certamen té garantida la seua continuïtat en el futur gràcies a la seua aprovació en plenari com a punt important del Pla Estratègic de Turisme que baralla el consistori colivenc.