Home Destacats Els veïns de Muro elegeixen 7 propostes en les que invertir els...

Els veïns de Muro elegeixen 7 propostes en les que invertir els 70.000€ dels Pressupostos Participatius

350
0
SHARE
Una assemblea duta a terme a la localitat de Muro.

La 7a edició dels Pressupostos Participatius de Muro ha arribat a la seva fi. Amb aquesta última fase de votació, els Pressupostos Participatius de Muro posen punt i final a un procés que va arrancar a finals de setembre i que finalitza poc abans d’iniciar el mes de desembre.

Són 70.000 euros els que es posen a l’abast de totes les mureres i murers, majors de setze anys i empadronats a la població, perquè trien quines són les propostes que creuen més avantatjoses per a Muro. Les xifres d’aquest procés de democràcia directa i horitzontal són de 47 propostes -19 de les quals validats tècnicament per reunir els criteris d’admissió-, i 265 vots realitzats tant telemàtica com presencialment.

Es tracta de dades que “ens donen una idea de la consolidació a nivell local daquest procediment participatiu”, avalua el comunicat municipal. “Estem contents del seguiment de la gent d’aquests Pressupostos Participatius, pensem que cada vegada es coneixen més i impliquin més sectors de la població, degut al seu caràcter vinculant i de democràcia de futur”, ha comentat Kike Pascual, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro.

Set propostes seleccionades

Les propostes més votades i que veuran la llum al llarg del 2023 són: rehabilitació de la fachada de l’antiga estació (28.099’16 euros); creació d’una plataforma per retirar entrades i per poder apuntar-se a qualsevol activitat municipal (4.509 euros); xarxa wifi gratis a diverses zones del poble (2.776’95 euros); més parcs per als menuts o millorar els actuals, canviant joguines (31.276’08 euros); repintar, posar llum i una paperera interior al llavador de Sant Roc (350’90 euros); escala de fusta de tres esglaons amples per poder pujar i baixar de la grada del trinquet (229’90 euros); i coixins d’espuma per asseure’s a la grada del trinquet (2.268’75 euros).

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana han mostrat el seu agraïment als veïns participants, animant-los a mantenir aquest esperit transformador de la societat i “convidar-los a seguir participant en properes edicions per fer de Muro un poble millor”, ha conclòs el regidor.