Home Destacats Onil crea un departament per a accelerar la millora del Casc Antic...

Onil crea un departament per a accelerar la millora del Casc Antic i licitarà el pla de rehabilitació del Monestir de Montserrat

0
SHARE

Al llarg dels darrers mesos, l’Ajuntament d’Onil ha fet palès el seu interès per abordar l’estat en que es troba el Casc Antic de la localitat. Es tracta d’una demanda de l’associació de veïns del barri, que han criticat des de fa mesos l’abandonament que pateix aquesta zona de la població. Per a abordar la millor forma d’enllestir projectes de millora per a la zona, s’ha creat al mes de maig el Consell Sectorial del Centre d’Onil, que inclou a totes les parts afectades i està obert a altres inclusions.

El Consistori ha creat un lloc de treball ‘ex profeso’ per a agilitzar el procés que ha de revertir en accions de millora per als veïns de la zona. Però es necessita més personal per a donar cobertura a les necessitats de l’àrea més antiga de la vila de les nines. Per això, des de l’Ajuntament han demanat a Subdelegació permís per a contractar un tècnic específic en l’àrea d’Urbanisme. El seu treball consistirà en reforçar el treball de l’àrea orientat cap al Casc Antic de la població.

Les restriccions a la despesa imposades per la coneguda com a Llei Montoro impedeixen a dia de hui dur a terme eixa contractació. Un fet que redunda en més despesa per al Consistori colivenc, que haurà de subcontractar els treballs que podria dur a terme amb personal propi. La idea és incrementar el fluxe d’informació entre els veïns i l’administració colivenca per a perfilar actuacions al barri quant abans.

Rehabilitar el Monestir de Montserrat

El Casc Antic colivenc compta amb diverses edificacions singulars. Entre elles destaca el Monestir de Montserrat, que data del segle XIV i que es troba des de fa molts anys en estat ruïnós. ja fa 2 legislatures que l’Ajuntament d’Onil va tractar d’abordar la seua rehabilitació, sense arribar a aconseguir avanços. Ara, l’equip de govern té la intenció de licitar quant abans la redacció del Pla Director que ha d’establir les actuacions a desenvolupar per a conservar aquest monument històric de la localitat.

D’altra banda, també es modificaran projectes escomesos fa anys, i que han redundat en mancances en diversos carrers del Centre Històric. Entre ells, projectes d’accessibilitat relacionats amb les escales d’accés a diversos indrets del barri o la possibilitat d’accedir a fons per a ehabilitació d’immobles degradats.