Home Destacats Onil demana a Polítiques Inclusives assolir les competències per a accelerar la...

Onil demana a Polítiques Inclusives assolir les competències per a accelerar la construcció del Centre de Dia per a majors

0
SHARE
Plànols del projecte per a constrir un Centre de Dia per a majors a Onil.

L’augment de l’esperança de vida, la modificació dels hàbits vitals de la població i el fet de que cada vegada existeixen més famílies en risc d’exclusió social són factors que provoquen que moltes persones majors no estiguen correctament ateses. Una situació que empitjora si, a més, tenen qualsevol grau de dependència. Per això són cada vegada més necessàries infraestructures i serveis que possibiliten una millor cura per a aquest col·lectiu, cada vegada més nombrós.

La Generalitat Valenciana va llançar en 2021 el Pla Convivint, que preveu la creació de diverses instal·lacions dedicades a la Tercera Edat per tota la Comunitat. Obres que, com el Pla Edificant, poden ser gestionades diretament pels ajuntaments implicats per a retallar terminis d’execució. Una d’eixes localitats a la muntanya alacantina és Onil, on està prevista la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors dependents.

Capacitat per a 60 persones

El projecte té un cost total de vora 2,3 milions d’euros i preveu la instal·lació d’aquesta infraestructura sobre part de la parcel·la que ocupa l’antic recinte firal de la població. S’ubicarà a l’eixida d’Onil cap a Banyeres, prop de l’IES La Creueta, i preveu donar servei a unes 60 persones durant les hores centrals del dia. Posteriorment, al no comptar amb habitacions, els usuaris hauran de retornar a les seues llars.

El centre estarà dotat amb personal específic per al cuidat dels majors i comptarà amb dos plantes. Les zones comuns s’ubicaran en la planta 0, mentre que el soterrani estarà dedicat als despatxos i el menjador. Els serveis que oferira, previsiblement, tindran a veure amb la rehabilitació i tasques socials, i es repartiran entre les dos plantes. Tot a un edifici amb grans finestres i vistes a la Foia de Castalla.

Pel moment es desconeixen els terminis d’execució, ja que el projecte està en fase embrionària. El que és segur és que, si Polítiques Inclusives dona el vist i plau a l’execució per part de l’Ajuntament d’Onil, eixos terminis es veuran retallats.