Home Destacats Onil posa en marxa un servei d’ajuda domiciliària per a persones i...

Onil posa en marxa un servei d’ajuda domiciliària per a persones i famílies no beneficiàries de la Llei de Dependència

0
SHARE
Cartell del nou servei d'ajuda a la dependència que ha activat Onil.

Una de les realitats que va posar de relleu la pitjor fase de la pandèmia de la Covid19 és que a cada localitat existeixen moltes persones que viuen soles per diferents circumstàncies vitals. Bona part d’elles, a més, tenen problemes de diversitat funcional o bé físics o psicològics. Cosa que van detectar els Serveis Socials d’algunes poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Una d’elles és Onil, que ha buscat una solució per a aportar suport a aquestes persones. Ho farà amb la posada en marxa d’un nou servei d’ajuda domiciliària orientat a individus o famílies que per qualsevol motiu físic, psicològic o social no puguen dur a terme les activitats de la vida diària. Ara bé, aqueta mesura busca cobrir les mancances de la Llei de Dependència, pel que cap dels beneficiaris d’aquesta podrà ser-ho del nou servei.

Ajuda personal, en la llar i amb l’entorn

Personal especialitzat serà l’encarregat de fer funcionar aquest nou servei, que inclou atenció personal -mobilitat, alimentació, medicaments, companyia…-, atenció domèstica -neteja de la llar, compres…- i relació amb l’entorn per a evitar l’aïllament. El departament de Serveis Socials colivenc serà qui avalue el grau de necessitat a l’hora de realitzar les aportacions econòmiques necessàries.

Les persones interessades en accedir a aquest servei han d’estar empadronades a la localitat i residir en ella de forma continuada. Per a sol·licitar-lo hauran de dirigir-se al Serveis Socials colivencs, situats en el Centre Cultural Eursebio Sempere de la localitat; o bé cridar al telèfon 966557058.